Webwinkels

Verhoog Je Omzet Met Upsells: 7 Tips

13 reacties

Upselling is het verkopen van iets extra’s voor, tijdens of na de aankoop van een klant. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een aanvulling of een upgrade van het product.

McDonald’s is hier erg goed in door altijd te vragen of de klant ook iets er bij wil drinken of een grotere portie wil. Tegenwoordig zie je dat tankstations bij het afrekenen vragen of je ook twee pakjes kaugom voor de prijs van één pakje wilt kopen.

Door het aanbieden van een upsell kun je eenvoudig meer omzet uit een klant halen. Deze klant, die toch al iets bij je koopt, zal op dat moment ook bereid zijn om meer te kopen, zeker als het om een goede aanbieding gaat.

7 tips voor het toepassen van een goede upsell

  1. Zorg er altijd voor dat de upsell een goede aanbieding is. Bied bijvoorbeeld hetzelfde product nogmaals aan met 50% korting.
  2. Maak de upsell beschikbaar net voor het moment dat de klant op de betaalpagina komt of maak de upsell beschikbaar net nadat de klant betaald heeft (eventueel als tweede upsell).
  3. De upsell moet gemakkelijk en vooral snel te bestellen zijn.
  4. Zorg ervoor dat de upsell een relevant product is (dus niet zomaar een willekeurig item, maar een aanvulling op hetgeen de klant gaat kopen of al heeft gekocht).
  5. Leg uit waarom de klant baat heeft bij de extra aanbieding.
  6. Stuur in de bevestingsmail van de bestelling gelijk een kortingscode mee voor een volgende aankoop. En stuur bij een fysiek product een flyer met daarop een kortingscode voor een volgende aankoop (en nodig de klant gelijk uit voor het schrijven van een testimonial).
  7. Wees niet bang om upsells aan te bieden, maar overdrijf het niet. Over het algemeen heeft het zin om maximaal twee upsells aan te bieden.

Bied jij je klanten al een upsell aan? Laat dan hieronder je ervaringen achter!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Webshop Serie Vol. 2: Dropshippers vinden

In het vorige deel van deze serie heb ik het gehad over het vinden van geschikte producten om op internet te verkopen. In een reactie op deze blogpost werd gevraagd hoe je het beste geschikte dropship leveranciers kunt vinden. Dropshipping is het online aanbieden van producten van leveranciers. Bij een bestelling stuur je deze door…

Lees verder

Goeie ouwe eBay werkt nog steeds!

Advertentiesites zoals eBay en Marktplaats zijn bij veel internet ondernemers die al wat langer in het vak zitten niet echt meer het Eureka van de gemiddelde werkdag. Ondanks dat deze sites al wat langer bestaan zijn ze nog niks in kracht afgenomen, zo werden er sinds de lancering van de iPad al 5.300 iPads op…

Lees verder

13 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Meer Geld Verdienen Met YouTube
Adverteren op Facebook: een nieuwe dimensie
Menu