Webwinkels

5 tips om meer geld te verdienen met je webshop

Geen reacties

Omdat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het hebben van een eigen webshop, ga ik je in dit artikel vijf tips geven hoe je op een relatief eenvoudige manier meer geld kunt verdienen met je webwinkel .

Tip 1: Je winkel moet open zijn

Heel veel ondernemers willen een webshop starten en het duurt maar en het duurt maar… of ze doen grote investeringen voor dure webshops, terwijl dit helemaal niet nodig is.


Op Luondo.nl, een initiatief dat wij onlangs zijn gestart maar waar we eigenlijk al jaren mee bezig zijn om het op te zetten, kun je gratis en eenvoudig je eigen webshop openen:

  • Het is simpel, gratis, gebruiksvriendelijk en je kunt direct online.
  • Er zitten meerdere betaalsystemen in.
  • Je kunt onbeperkt bezoekers naar je webshop krijgen.
  • Je kunt onbeperkt plaatjes uploaden en artikelen toevoegen.
  • En je betaalt geen enkele maandelijkse abonnementskosten.

De enige kosten die je hebt, zijn de kosten per bestelling en dat is slechts een kwartje per keer. Dus als je niets verkoopt per maand, betaal je ons ook helemaal niets. Maar als het goed gaat met jou en je doet veel verkopen, dan betaal je dus maar een kwartje per bestelling. Voor het geld hoef je het dus niet te laten en de kwaliteit is er zeker niet minder om.

Ik voorzie dat Luondo.nl een van de grootste webshopleveranciers van Nederland gaat worden!

Tip 2: Je website moet gebruiksvriendelijk zijn

Zorg ervoor dat bezoekers makkelijk door je website heen kunnen navigeren, dat alles eenvoudig te vinden is en dat ze niet twintig clicks door moeten klikken voordat ze een product kunnen bestellen.

Het moet dus heel makkelijk in gebruik zijn en mijn tip is om het te laten testen door iemand die geen verstand heeft van internet. Als zij er niet goed doorheen kunnen navigeren, dan is het niet zogenaamd “dummy proof” en dan werkt het ook niet goed.

Zorg er dus voor dat het eenvoudig werkt, zelfs als mensen geen technische kennis hebben.

Tip 3: Pas e-mail marketing toe

Toen ik mijn eerste webshop startte in 2000/2001, verdiende ik het meeste geld elke keer dat ik een e-mail stuurde naar al mijn klanten. Mijn klanten kreeg ik veelal via eBay en Marktplaats, waar ik letterlijk 10.000 producten heb gekocht en verkocht en vervolgens stuurde ik hun een e-mail wanneer ik nieuwe producten in mijn webshop had.

Het was een online platenwinkel en elke keer als ik nieuwe LP’s binnenkreeg, stuurde ik een mail en kreeg ik direct bestellingen. Toen kwam ik erachter dat e-mail marketing gigantisch effectief is.

Ik raad je dus aan om e-mail marketing toe te passen. Verstuur minimaal één keer per week een e-mail met waardevolle informatie naar je mailinglijst en natuurlijk met een aanbieding van de week of iets dergelijks.

Tip 4: Zorg ervoor dat je webshop zoekmachine geoptimaliseerd is

Wanneer jij goede teksten op je website plaatst en goede service verleent, social media goed toepast en ook nog backlinks naar je website hebt, dan zul je zien dat je uiteindelijk hoog in de zoekmachines komt te staan, mits je webshop ook zoekmachine geoptimaliseerd is.

Er zijn heel veel logge systemen die je kunt gebruiken om een webshop te starten, waar je ook nog eens een keer flink voor moet betalen en die niet echt zoekmachine geoptimaliseerd zijn.

Ik raad je daarom aan om een systeem te gebruiken dat zoekmachine geoptimaliseerd is zonder dat je er zelf heel veel tijd aan hoeft te spenderen, maar wel dat je hoge rankings krijgt in de zoekmachines.

Tip 5: Zorg voor unieke content op je website

Heel vaak kun je productomschrijvingen krijgen van de leverancier, maar het enige nadeel is dat jij niet de enige bent met deze productomschrijving. Zorg er dus voor dat je zelf je content gaat schrijven of herschrijven, waardoor je ook weer een unieke plek in de zoekmachines zult krijgen en daardoor sneller hoger in de zoekmachines zult komen.

Dit zijn vijf tips die je makkelijk kunt toepassen om sneller meer geld te verdienen met je webshop. Een webwinkel runnen kan gigantisch interessant zijn, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Een aantal kleine aanpassingen aan je webshop kunnen er al voor zorgen dat je binnen de kortste keren op letterlijk tonnen omzet zit op jaarbasis.

Ik wil je alle succes wensen met je webshop en mocht je nog geen account hebben bij Luondo, klik dan hier om direct een webshop aan te maken bij Luondo.

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Uitbesteden, Internationaal gaan & SEO tips voor Webwinkels met Kees van Dijk van WebwinkelSucces.nl

Vanuit je hangmat Europa veroveren… Onmogelijk, zou je denken. Maar Kees van Dijk bewijst dat het kan. Nou is het niet zo dat Kees letterlijk vanuit een hangmat zijn vlag plant in verschillende landen in Europa (Napoleon zou er jaloers op zijn). Ver zit hij er echter niet vandaan. Kees hanteert namelijk de ‘hangmatfilosofie’. De…

Lees verder

Goeie ouwe eBay werkt nog steeds!

Advertentiesites zoals eBay en Marktplaats zijn bij veel internet ondernemers die al wat langer in het vak zitten niet echt meer het Eureka van de gemiddelde werkdag. Ondanks dat deze sites al wat langer bestaan zijn ze nog niks in kracht afgenomen, zo werden er sinds de lancering van de iPad al 5.300 iPads op…

Lees verder

Geld verdienen met een webshop

Er valt heel veel te vertellen over webshops en hoe je veel geld kunt verdienen met een webshop. Als je echter kijkt naar de basis, zijn er een aantal dingen waar je aan moet voldoen wil je een succes van je webshop maken. Heel veel webshops passen deze basisregels niet toe, dus als jij dit wel…

Lees verder

Webshop Serie Vol. 1: Je product

Welkom bij deze nieuwe serie op Winst.nl! Mijn naam is Leendert Nauta en ik ben sinds 2002 actief met het verkopen van producten en diensten op internet via diverse webshops. In deze serie blogs ga ik mijn “stappenplan” over webshop marketing delen. Dit is deel 1, waarin ik het ga hebben over verkoopbare producten.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Oude ideeën nieuw leven inblazen: 5 websites
Waarom elke ondernemer webinars zou moeten geven
Menu