Internetmarketing

5 stappen naar een succesvolle internet business

Geen reacties

Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst met internet marketing in aanraking kwam. Ik ging vanuit mijn HBO opleiding stage lopen bij Eelco en daar kreeg ik direct op de eerste dag een zogenaamde spoedcursus internet marketing.

Ik raakte vrij snel enthousiast over de mogelijkheden die er op het internet liggen en ik was helemaal onder de indruk van het feit dat je passief inkomen zou kunnen creëren.

Mij overkwam echter wat denk ik de meeste mensen overkomt die zich met internet marketing bezig gaan houden…

Door de bomen het bos niet meer zien…

Ik raakte verzeild in alle kleine techniekjes en trucs die je op het internet kunt toepassen om geld te verdienen maar ik miste de hoofdlijnen en de basis van hoe een goede (passieve) internet business zou moeten werken. Ik zag door de bomen het bos niet meer…

Door de bomen het bos niet meer zienHeel begrijpelijk natuurlijk, er zijn honderden, zo niet duizenden trucjes die je kunt toepassen om geld te verdienen op het internet maar wanneer je nog helemaal niks hebt dan is het lastig om van die theorieën iets praktisch te maken…

Je kunt geen technieken toepassen als je niks hebt om het op toe te passen…

Eerst de basis…

In alle jaren dat ik voor Eelco werk heb ik maar al te goed gemerkt dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft ervaren, het blijkt voor ondernemers erg lastig te zijn om een goede basis van een internet business op te zetten.

Wanneer je eenmaal een goede basis hebt gebouwd kun je eindeloos groeien en uitbouwen, je hebt dan een business waar je de vele trucs en technieken op kunt toepassen.

Het “bouwen aan een internet business” klinkt wat saaier dan “geld verdienen via internet” maar om het tweede goed te kunnen doen kun je niet zonder het eerste. Zeker wanneer je constant en voor een langere periode wilt verdienen i.p.v. een “one hit wonder”.

Bouwen aan een internet business en geld verdienen via internet zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Magische 5 stappen voor succes

Nou, even ter zake: hoe zet je nu die basis goed op?

Wat mij gigantisch heeft geholpen is een stappenplan, bestaande uit 5 stappen wat ik in de beginfase van Eelco leerde en wat nog altijd staat als een huis. Dit stappenplan heeft niet alleen mij maar al vele internet marketeers verder geholpen!

Komt ie:

Stap 1: Creëer een product.

Als je geen product hebt kun je ook niks verkopen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals Dropshipping en geld verdienen als affiliate maar we hebben het hier over het bouwen aan een eigen internet business die jou ook op de lange termijn passief inkomen oplevert.

Hoe kom je eenvoudig aan een product?

In het geval van bijvoorbeeld een e-book kun je dit doen aan de hand van de Chop it up methode, je kunt daarmee vrij snel een e-book schrijven wat in eenmaal helemaal compleet is.

Deze methode werkt ook voor audio/video programma’s, cursussen, workshops, coachingstrajecten enzovoorts.

Stap 2: Creëer een website.

Als je product nergens te koop is kunnen mensen het ook niet kopen.

Schrijf een salespage/verkooppagina voor je product. Doe dit aan de hand van de AIDA formule zodat je een goede verkopende tekst neerzet. Pas goed copywriting toe op je salespage.

Kun je zelf geen websites maken?

Ga het niet zelf leren maar zoek iemand die dit voor je kant doen!

Het uitbesteden van het bouwen van je website is een van de grootste tijdbespaarders ooit. Veel internet ondernemers lopen hier vast omdat ze niet weten hoe ze een website online krijgen en het zelf gaan proberen te leren. Ga werken met A-players voor optimaal resultaat.

Stap 3: Zorg voor een betaal-/affiliatesysteem op je website

Als mensen op je website niet kunnen betalen kunnen ze ook niet kopen.

Gebruik bijvoorbeeld PayPro als betaalsysteem op je website. PayPro voorziet je van iDeal en PayPal en stuurt betalende klanten automatisch door naar je bedankpagina (in het geval van een e-book: de pagina waar het e-book te downloaden is).

In Paypro zit ook direct een affiliate systeem wat er voor zorgt dat affiliates jouw boek kunnen promoten en over elke verkoop een commissie ontvangen. Deze commissie kun je zelf bepalen. De verdeling en het bijhouden van verkopen gaat 100% automatisch, hier hoef je dus niks voor te doen.

Stap 4: Ga affiliates werven

Waarom investeren in adverteren als je gratis een vliegende start kunt maken?

Ga naar Google en zoek naar alle websites in dezelfde markt als jij. Benader deze websites met de vraag of ze jouw product willen promoten in ruil voor een commissie over elke verkoop.

Je betaalt een affiliate pas bij een verkoop dus je hoeft niet te investeren. Dit kan je een vliegende start geven. Maak voor affiliates een verzamelpagina met informatie en uitleg. (Je kunt deze stap ook na stap 5 doen, wat je maar goed uitkomt!)

Stap 5: Pas e-mail marketing toe

Ga e-mailadressen verzamelen van bezoekers op je website. Gebruik hiervoor een e-mail marketing systeem zoals GetResponse of Aweber.

Verstuur waardevolle informatie aan de mensen die zich inschrijven en creëer een band met je lezers. Je kunt aan je mailinglijst je producten weer verkopen.

Een mailinglijst is de ruggengraat van je internet business omdat het iets is waar je constant aan bouwt om zowel de kwantiteit als de kwaliteit te verhogen. Doordat je een mailinglijst hebt kun je veel gemakkelijker je producten afzetten. The money is in the list!

Even samenvattend…

Vooral stap 5 is erg belangrijk maar zorg ervoor dat je eerst een product te koop hebt staan op een website met een betaalsysteem zodat het fundament goed ligt. Je kunt dan marketing gaan doen zoals affiliate marketing en e-mail marketing.

Automatische internet marketing business

Als je een salespage, betaalsysteem en downloadpagina hebt, heb je een geautomatiseerde internet business, zo simpel is het!

Op je geautomatiseerde verkoopproces kun je vervolgens alle marketing toepassen die je maar wilt (zoals Google Adwords, Hyves, Markplaats, Ebay, enzovoorts) en je business zelf gaan uitbreiden met meerdere producten, het opnemen van video’s enzovoorts.

Wanneer je dit stappenplan hebt doorlopen heb je een vrij eenvoudige maar zeer effectieve internet marketing business opgezet zonder dat je daarvoor dik hoef te investeren (ligt een beetje aan wat je voor je website betaalt).

Tip:

Wil je dit stappenplan stap voor stap uitgelegd krijgen? Bekijk dan de blauwdruk voor een internet business, in die video wordt dit namelijk van A tot Z uitgelegd.

Veel succes!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je rommel managen of je rommel eruit gooien?
Wilt u er een pakje kauwgom bij?
Menu