Facebook

42 Facebook Tips: Meer bezoekers, likes, reacties en “shares via Facebook en Facebook adverteren

148 reacties

Ik heb jarenlang de grote fout gemaakt om die ondernemer te zijn die niet een goede Facebookstrategie heeft gehanteerd omdat ik het zelf niet leuk vind om de hele dag op Facebook te hangen.

Omdat je zelf niet van het medium houdt, betekent niet dat je klanten daar niet aanwezig zullen zijn heb ik wel geleerd het afgelopen jaar.

Waar ik voorheen nogal negatief was over “het blauwe monster” is dat 180 graden omgekeerd en is het misschien wel mijn favoriete manier van communiceren en marketing doen geworden.

Het bereik is ENORM, de interactie is op geen enkel platform zo laagdrempelig en het mooie van dit alles, je kunt SNEL GROEIEN.

Een half jaar geleden was ik blij met 5 comments als ik iets postte. Afgelopen week alleen al hebben we letterlijk duizenden comments op Facebook gekregen.

Een half jaar geleden bereikten we bijna niemand met Facebook, afgelopen maand hebben we al zo’n miljoen (!) mensen bereikt met onze Facebook strategie.

Het aantal nieuwe inschrijvingen op onze mailinglijst stagneerde ook een beetje. Nu hebben we weken waarin we duizenden nieuwe mensen op onze mailinglijst krijgen via deze eenvoudige maar supereffectieve Facebookstrategie.

In deze training geef ik je mijn complete blauwdruk om echt te domineren in Facebook. Als je gaat toepassen wat je hier gaat leren zul je met een paar maanden de meest waardevolle Facebook page in jouw markt kunnen zijn. Je kunt honderden, duizenden of misschien wel tienduizenden mensen per dag bereiken middels deze Facebookstrategie.

Je zult gaan ervaren dat je meer likes op je Facebookpage krijgt, meer reacties onder je Facebookberichten en dat je Facebookberichten meer zullen worden gedeeld.

Het is veel werk! Het is geen “dingetje” wat je er even bijdoet en je zult je er echt op moeten focussen, dat is de enige manier om te winnen. Dit is ook geen “starterscursus” over Facebook. Weet je niet hoe je een Facebookpage moet maken? Ik ook niet. Google is je vriend. Wil je big business doen via Facebook? Pas dan deze strategieen toe 😉

Daarnaast zul je lol gaan krijgen in het uitrollen van deze strategie. Ik verkoop al 15 jaar via het internet maar de afgelopen jaren is er niet een methode geweest waarmee je zo eenvoudig, zo snel kunt groeien met je online strategie en daarmee je business.

Mijn business is compleet veranderd sinds we deze strategie zijn gaan hanteren en ik ben benieuwd wat het voor jou gaat doen. Hou me op de hoogte via de comments in deze post en natuurlijk, vergeet niet mijn Facebook page te liken 😉

(Serieus, kom dagelijks naar mijn page en zie wat ik doe, wanneer ik het doe en hoe ik het doe. Modelleer waarvan jij vindt dat het ook voor jou kan werken!)

Facebook Tip #1: Post minimaal 4 maal per dag op je Facebook pagina

MINIMAAL 4, ja! Deze tips gaan er niet over hoe je “aanwezig” moet zijn op Facebook of “iets kunt doen” op Facebook, maar hoe je kunt WINNEN op Facebook. En dat doe je door mensen structureel dingen van waarde te bieden.

Hieronder zie je ons Facebook GAMEPLAN van de eerste maand van 2015. Per datum staan er drie tijdstippen aangeven en ook zie je om wat voor type content het gaat. We werken altijd vooruit. Ik produceer de content, we plannen het in, en… GAAN.

Klopt, in januari waren het nog 3 posts per dag, inmiddels zitten we al op 4 en we zijn enthousiast over de resultaten dat we de 4 berichten per dag aan het opschalen zijn naar 6 berichten per dag. En mogelijk dat het daar niet bij blijft…

Wanneer jij ervoor kunt zorgen dat je op dagelijkse basis van WAARDE kunt zijn voor de mensen die je pagina leuk vinden, dan “Own” je een belangrijk stukje “Mental Real Estate”.

Spenderen is een mooi woord. Hoe meer TIJD mensen met je spenderen, des te meer GELD ze bij je zullen spenderen!

 

Facebook Tip #2: Maak je eigen Facebook quotes

Een quote is klinkklare inspiratie. Mijn persoonlijke favoriet is: “Empower an entrepreneur, they can change the world.”

Die heb ik opgepikt toen ik op Necker Island was, waar de inspiratie gewoon letterlijk in de lucht hangt. Het is super-eenvoudig om zelf vette quotes te maken. Zet aanhalingstekens om een tekst van een toffe brainwave en je hebt er één! Het is zo moeilijk niet 😉

Vaak zien we zelf niet dat we veel wijsheid in huis hebben. Wat ook kan helpen is iemand anders door je teksten of video’s te laten lopen en hem/haar de “juice” uit je content te laten halen. Onderschat jezelf niet!

Ik bedoel: “Onderschat jezelf niet”! 😉

Hieronder zie je een voorbeeld van een coole quote op Facebook. Mijn vraag aan JOU is: Wat heb ik hier verkeerd gedaan? Ja, ik heb er geen aanhalingstekens omheen gezet, dat is één, maar is bedoel nóg iets anders. Denk er even over na en hieronder vind je het antwoord*.

 

Facebook Tip #3: DON’T BE LAME, laat zien wie je bent

Geen domme bagger op je page zetten voor de likes of engagement, get real!

Je wilt engagement op je page? Vooral grappige plaatjes, video’s of andere “virale” dingen van anderen delen is dan zeker NIET de way to go.

Wees origineel en zorg ervoor dat je waardevol bent. Beter wat minder engagement, maar de juiste mensen aanspreken, dan meer likes en reacties op irrelevante dingen.

Als je bijvoorbeeld mijn “Curated Notes” bekijkt, zie je dat die weinig likes en reacties krijgen, maar ik weet dat de juiste doelgroep dit vet vindt. Geen reden om ermee te stoppen dus.

 

Facebook Tip #4: Schrijf vanuit je hart en post je “HERSENSPINSELS”

Het voordeel van uit je hart schrijven is dat je niet hoeft na te denken en dat is exact wat je doet met je “hersenspinsels”. Niemand anders kan die verzinnen, ze zijn uniek voor jou en dat maakte ze extra waardevol. Vaak zie ik posts van mezelf op Facebook voorbij komen, waarvan ik echt geen idee heb dat ik ze heb geschreven.

“Genius is one per cent inspiration and ninety-nine per cent perspiration,”  zei uitvinder en grondlegger van General Electric Thomas Edison. Ook alweer zo’n coole quote en zeker waar. Inspiratie kun je afdwingen. Wat ik zelf doe is mezelf opsluiten in mijn “Mancave”, ik zet meditatieve muziek op, het internet uit en ik laat het “stromen”. Als ik geen inspiratie heb, pak ik er een boek bij en het komt vanzelf.

Dichtbij jezelf blijven is KEY. Dan maak ik ook mijn beste stukken. Zo connect je het beste met de mensen en volgens mij is hier, vooral in Nederland, het meeste behoefte aan.

 

Facebook Tip #5: Bepaal je eigen regels

Doe EXACT wat je zelf wil, hoe vaak je het wil en hoe je het wil. Wil je op alle berichten binnen 5 minuten reageren? Go ahead (en sterkte). Wil je HELEMAAL NIET reageren? Ook prima.

Omdat de zogenaamde “Social Media Experts” je vertellen hoe je het moet doen (zoals ik nu aan het doen ben), betekent niet dat je het ook per se zo moet doen! Luister goed naar anderen, maar doe daar vervolgens HELEMAAL je eigen ding mee. Be open and be yourself.

“Social Media = Interactie, je MOET dus overal op reageren en de discussie aan durven te gaan”. O JA? KRIJG JE ANDERS EEN BOETE??

“Video’s mogen niet langer dan 2 minuten duren, want anders verliezen de mensen hun aandacht”. HOE BEDOEL JE ONZIN.

Doe wat je zelf wil, hoe je het wil en zoveel je wil. Ervaar wat JE ZELF het fijnste vindt en kijk wat werkt. WORD GEEN SLAAF VAN SOCIAL MEDIA!

Hoe prachtig Facebook ook is, ER ZIJN MOOIERE DINGEN IN HET LEVEN. Heb je geen mooiere dingen in je leven? Tijd om van Facebook af te komen en “real life” te omarmen.

 

Facebook Tip #6: Likes, shares & reacties zeggen niet alles

Omdat een (type) post niet veel likes, shares of reacties krijgt, betekent dat niet dat het niet “werkt”.

Wie zegt dat je ideale klant een klikgrage enthousiasteling is die overal op like drukt? Die ene post die “niet aanslaat” kan misschien juist supergoed aanslaan bij je perfecte klant.

Een goed voorbeeld zie je hieronder. Die post is ‘maar’ 204 keer geliked en 32 keer gedeeld. Tegelijk is het zo dat we er 89.568 mensen mee hebben bereikt. En wat het helemaal interessant maakt is dat het ons duizenden nieuwe namen en e-mailadressen heeft opgeleverd. Aan de voorkant leek het dus een weinig succesvolle post, maar de uitkomst was een absoluut succes.

 

Facebook Tip #7: Bouw je mailinglijst op via je Facebookpage met een simpel proces

Keep it simple!

Stap 1: Maak een goeie (dark) post waarin je een aantrekkelijk GRATIS aanbod doet (geef bijvoorbeeld een X aantal tips cadeau na aanmelding).

Stap 2: Plaats een link naar een optinpage (wij gebruiken Leadpages, super-simpel) waar mensen hun naam en e-mailadres moeten achterlaten voor je gratis aanbod.

Stap 3: Boost je post. THAT’S IT!

Echt, waar wacht je op? Wil je een grotere mailinglijst? THIS IS IT. Als je wil kan ik het 1000X complexer voor je maken maar als je dit doet, ga je optins krijgen.

Een concreet voorbeeld zie je hieronder. Via de link naar een optinpagina hebben we zo ook weer duizenden nieuwe mensen op onze mailinglijst gekregen.

Facebook Tip #8: Doe onprofessionele “harketing”

Yes, je kunt gewoon om business vragen.

“Mocht je interesse hebben in ________, stuur me even een berichtje!”.

Wees bereid om ook op deze manier business binnen te “harken”. Als je van waarde bent met je page, kun je op deze manier weer waarde terug krijgen. Wees niet te bang om op een “onprofessionele manier” business te doen!

Bottom line: wees nooit te beroerd zijn om business binnen te halen. Ook via bovenstaande post hebben we onze “leadlijst” weer ontzettend hard zien groeien.

 

Facebook Tip #9: Durf te investeren in Facebook “engagement”

Kap met piepen! JA, Facebook laat je betalen als je wil dat je berichten in de timeline van je “likes” terecht komen, maar doe jezelf een plezier en GET OVER IT. 95% van je concurrenten ligt hierover te huilen, terwijl jij letterlijk voor een paar euro VELE MALEN MEER exposure kunt krijgen dan al je concurrenten.

WEES NIET TE BANG OM TE INVESTEREN. Als je een goed businessmodel hebt, komen die euro’s vanzelf (in veelvoud) terug.

 

Facebook Tip #10: Focus op waarde, NIET op pagelikes

Hoeveel pagelikes heb je? BOEIT NIET! Het gaat om de relatie die je hebt met de mensen die je “volgen”. Ik ken pages met tienduizend(en) likes en die krijgen het niet voor elkaar om ook maar iets van binding met hun “likers” te hebben.

Een page met 3.000 likes en veel “engagement” is in mijn optiek waardevoller dan een page met 30.000 likes en weinig engagement. Die van 3.000 snapt het en kan hetgeen hij of zij begrijpt opschalen.

Facebook Tip #11: Consistency is king

Wil je dik groeien via Facebook, dan gaat dat niet over 1 nacht ijs. Ben jij die ondernemer die het kan volhouden om MAANDEN LANG te bouwen zonder er direct iets voor terug te zien? Dan ben jij die ondernemer die dik kan gaan WINNEN.

Hoe consistenter je bent, des te groter de groei op een gegeven moment zal worden. Blijf bijschaven, blijf verbeteren en er komt een moment dat je groei “exponentieel” wordt. KICKEN!

Wij zijn zelf een concreet voorbeeld. Eigenlijk zijn we nog helemaal niet zo lang bezig op Facebook, iets van een half jaar. We hebben een strategie bepaald en volgen die trouw. We doen ook niet veel anders dan aan het begin, maar doordat we consistent zijn groeien we gestaag door. Het is kicken om te zien dat die groei steeds meer exponentieel wordt.

Het aantal pagelikes was de eerste maanden gewoon laag. Maar in de grafiek hieronder kun je zien hoe snel dat kan veranderen. De laatste week van maart hadden we meer dan 2.000 nieuwe pagelikes op een totaal van ruim 8.000.

Dus als je gewoon stug doorgaat met de juiste zetten doen, bereik je op een gegeven moment onherroepelijk het “critical mass” moment.

 

Facebook Tip #12: Houd de tekst binnen 20% op je Facebook images

Wanneer de tekst op je afbeeldingen binnen de 20% blijft, mag je een posts boosten. Is het meer dan 20% dan staat Facebook dat niet toe om ze te boosten. Ben je van plan om je mooie images aan de hele wereld te laten zien middels een goeie advertentiecampagne, houd hier dan rekening mee!

In de bovenste grid zie je dat 64% tekst en de grid eronder is de tekst minder dan 20%. En ja, daarbij helpt het dat we een spelfout in “doesnt” hadden ;).

Facebook Tip #13: Maak eenvoudig mooie images voor op social media kanalen met Canva.com

Nee, ik ben geen investeerder in Canva.com en nee, we hebben geen designer hier op het Winst.nl HQ.

Wat we wel hebben, is toegang tot een vette tool (Canva) waarmee je heel simpel, mooie images kunt maken voor je Facebook page (of instagram).

Geen designer meer nodig dus!

Facebook Tip #14: Boost aan je eigen Facebook likes

Yes, boost je posts ook (dagelijks) aan je eigen likes. Grote kans dat de mensen die je hebben geliked je posts anders niet zien. Per maand besteden we een aardig bedrag aan het daadwerkelijk in de timeline laten komen van onze “likers”.

Dit is overigens enorm “counter intuitive”. Ze hebben al geliked, dus daar nog eens geld aan spenderen? YES! Waarom? ZE HEBBEN JE GELIKED!

Al die mensen hebben dus aangegeven oprecht INTERESSE te hebben in hetgeen je te delen hebt. Deel het dan ook met ze door te boosten!

Hieronder zie je aan de achterkant hoe eenvoudig dat allemaal gaat. Je stelt de categorieën in , noemt je budget, en GAAN.

 

Facebook Tip #15: Promoot ook je andere kanalen… Crosspromoties!

De wereld eindigt niet bij Facebook. Plaats af en toe een verzoek tot “connecten” naar je Youtube kanaal, je Instagram, Twitter, Podcast, Blog, Mailinglijst etc! Word sterker op alle fronten!

Hieronder zie je een voorbeeld van een eenvoudige manier waarop we weer extra Instagram volgers kregen. Hetzelfde bij de Podcast. Simpel en super-effectief.

 

Facebook Tip #16: Gebruik wat je al hebt

Wees creatief! Dan bedoel ik niet alleen met het altijd maar weer verzinnen van nieuwe dingen. Dat doen wij als ondernemer eigenlijk al van nature, dus dat hoef ik je niet te vertellen. Maar wees óók creatief met wat je al “hebt”, ofwel het HERGEBRUIKEN van coole dingen.

Wij hebben bijvoorbeeld een bult met “misprints” liggen van mijn boek. We kunnen ze weggooien óf ze hergebruiken voor Facebook! “Misprint Monday” is inmiddels een begrip onder mijn volgers.

Ook posts die op Facebook veel zijn geliked of gedeeld kun je een paar maanden later rustig nog eens gebruiken. Zie ook tip 35.

 

Facebook Tip #17: A trip down memory lane

Iedereen wil graag gehoord worden en iedereen heeft een bijzonder verhaal.

Wanneer jij het voor elkaar krijgt om mensen mee te nemen naar “vroeger”, dan maak je een bijzondere connectie met ze. Ze vinden het over het algemeen tof om hierin met je mee te gaan en zo met je te connecten!

Regelmatig vertel ik iets over mezelf en nodig mensen vervolgens uit om iets over zichzelf te denken. Dat zijn vaak bijzonder waardevolle contacten.

 

Facebook Tip #18: Target de “Lookalikes” van je mailinglijst door je mailinglijst te importeren in “Custom Audiences”

De mensen op je mailinglijst zijn over het algemeen mensen die oprecht interesse hebben in hetgeen je te bieden hebt, ze hebben ooit aangegeven geinteresseerd te zijn. Wil je dit type persoon aantrekken?

Importeer je mailinglijst in “Custom Audiences” en Facebook gaat op zoek naar mensen met hetzelfde profiel, BRILJANT!

 

Facebook Tip #19: Target de “Lookalikes” van je klanten door je klantenlijst te importeren in “Custom Audiences”

Welk type persoon is (over het algemeen) het meest interessant voor je om bij te adverteren? JUIST JA, het type persoon dat al heeft bewezen bereid te zijn om te investeren – JE KLANTEN DUS.
Importeer je klantenlijst in “Custom Audiences” en Facebook gaat op zoek naar mensen met hetzelfde profiel, BRILJANT!

 

Facebook Tip #20: Word geen Facebook junkie!

Facebook is zo ingericht dat je MINDER tijd gaat doorbrengen met de mensen van wie je het meeste houdt. Zit je intensief op Facebook dan heb je minder tijd voor de hobby’s die je het leukste vindt om te doen, je hebt minder tijd om te sporten, minder tijd om AAN je business te werken en minder tijd voor jezelf.
Maak de keuze KEUZE om van dat MINDER juist MEER te maken… DANKZIJ Facebook. Dus meer tijd met je vrienden en familie, meer tijd voor je hobby’s, business, netwerk, meer tijd om te sporten en te lezen, etc etc.
Yes, het is mogelijk maar het is een KEUZE!

 

Facebook Tip #21: Plan je Facebookberichten ver vantevoren

Denk je dat ik zelf meerdere keren per dag inlog op Facebook, een post opmaak en deze publiceer? Dacht het niet! Wat wij doen is vele malen efficiënter.

We hadden het net over consistentie en het helpt daarbij om berichten ruim van tevoren in te plannen. Ik werk altijd vooruit en zo kan het dat we nu al weten wat we over een tijdje gaan delen. Zo heb je nooit stress en weet je zeker dat je over een lange periode van waarde bent voor je volgers.

Zorg voor continuïteit door in 1 keer een grotere lijst van posts in te plannen en je bent elke dag van waarde zonder dat je er perse elke dag mee bezig hoeft te zijn!

Bonus

Hoe word je nou echt een Facebook?

Hoe kan het dat sommigen ongekende successen behalen op Facebook, terwijl het lijkt alsof niemand zelfs weet dat jij aanwezig bent op Facebook?

Je doet waarschijnlijk een paar dingen verkeerd, maar maak je niet druk. Is zo gefixt!

Lees al de tips op deze pagina en vul je voornaam + e-mailadres even in op deze pagina: LINK

Je leert dan:

  • Hoe ik er een jaar geleden nog vrij weinig van begreep, maar mezelf nu toch wel een Facebook Master durf te noemen.
  • Welke technieken wij gebruiken om toch wel dikke successen te behalen met Facebook
  • Wat wij doen om relatief eenvoudig geld te verdienen met Facebook

Ik laat je ook een paar voorbeeldberichten zien die voor ons super goed hebben gewerkt:

  • 200.000 videoweergaven in 1 dag tijd
  • Hoe we met een simpel bericht in 7 dagen tijd meer dan 40.000 euro verdiende
  • Hoe we in 5 dagen tijd meer 500 paginalikes erbij kregen met een bericht dat 100+ keer is gedeeld

Allemaal door simpelweg de juiste dingen te doen…

Maak het jezelf gewoon een stuk makkelijker en vul even je voornaam + e-mail in op deze pagina: LINK

 

Facebook Tip #22: Boost aan de “vrienden” van je likers (maar wees hierin niet al te ‘privé’)

Een eenvoudige manier voor meer exposure is het boosten van je posts aan de vrienden van je “likers”, maar ga dan niet teveel op de persoonlijke toer. Ze kennen je niet, hebben nog nooit van je gehoord en zien ineens een of andere frustratie, emo bericht of foto van jou met je ochtendkapsel in hun timeline voorbij komen.

Creëer iets van waarde wat hun aandacht trekt!

Doe je het goed, dan is dit is echt een super-effectieve manier om direct mensen te bereiken die 99,9% zeker gevoelig zijn voor je boodschap.

Check het beeld hieronder en zie hoe simpel het in zijn werk gaat.

 

Facebook Tip #23: Boost je fanpage en interactie met je mailinglijst

Eén van je meest krachtige marketingtools is natuurlijk je mailinglijst (als je die niet hebt, kun je die makkelijk opbouwen via Facebook).

Stuur regelmatig een mail vanuit je mailinglijst en verwijs RECHTSTREEKS naar een toffe post (die al wat interactie krijgt) en de comments in de post gaan door het dak <img class=” /> (en de likes van je page schieten omhoog!)

Hieronder zie je een voorbeeld die ons ontzettend veel heeft opgeleverd. De post had al veel interactie en door er in een mail naar te verwijzen gooiden we eigenlijk olie op het vuur.

 

Facebook Tip #24: Video’s rechtstreeks uploaden naar Facebook met “Facebook video”

Al jaren was ik op Youtube actief. Ik had honderden video’s via Youtube op mijn Facebookpage gedeeld. Ik upload slechts 1 video rechtstreeks naar Facebook, en wat denk je? Met die ene video scoor ik meer comments, likes en shares dan met die honderden video’s vanuit Youtube.

Het bijzondere bij Facebook Video is dat de video’s GROOT voorbij komen in de timeline en GOEDKOOP zijn om mee te adverteren. In mijn optiek worden ze ook MEER weergegeven in timelines.

Waar ik altijd heb gezegd dik in te zetten op Youtube, weet ik niet of dat nu nog steeds mijn advies zou zijn. Met Facebook kun je nu ook je video’s embedden op sites en dat is een grote stap voorwaarts. Dus ja, dat Facebook Video BIG is en wordt, dat is me wel duidelijk!

In onderstaand screenshot zie je een voorbeeld van een video die meer views heeft gehad dan de honderden video’s die ik op YouTube had staan. En dan heb ik het nog niet eens over de Likes en Shares.

 

Facebook Tip #25: Geef tips!

Misschien een simpele “tip”, maar geef regelmatig tips. Je Facebook pagina wordt daarmee zoveel waardevoller.

Tegelijk moet je vooral niet te eenzijdig zijn. Als je alleen maar tips geeft, slaat het dood en je volgers willen ook verrast worden. Teveel tips komt “prekerig” over. Dat kan je doelgroep verzadigen of zelfs afschrikken. Pas dus ook de andere strategieën toe uit deze training. Wees creatief!

 

Facebook Tip #26: Maak “curated quotes”

Mijn “curated quotes” worden zeer gewaardeerd en daar ben ik blij mee ;).

Probeer het ook eens! Door een quote te onderbouwen met je eigen “wijsheid” maak je het een stuk krachtiger en persoonlijker. Dat leidt tot meer body en meer likes en meer shares.

Wanneer een “quote” veel wordt gedeeld en JOUW begeleidende tekst staat erbij, is de kans VELE MALEN GROTER dat degenen die de post zien, ook jouw page even gaan checken.

 

Facebook Tip #27: Conversation Starters

Dus je wil veel engagement op je page? Door een GOEDE vraag te stellen of mensen uit te dagen komt dit vanzelf op gang. Wees daarbij niet al te boring of al te cliché.

Zelf posten we regelmatig de zogenaamde “conversation starters”. Dat kan van alles zijn, maar belangrijk is dat ze prikkelen. Mensen hebben er vaak ook zelf baat bij om te antwoorden en ze vinden het leuk om hun mening te delen. Een echte win-win situatie.

Wat goed werkt is zelf al je eigen antwoord op de conversation starter te geven in de tekst van de post.

 

Facebook Tip #28: Heb vaste timeslotes

Het is nogal een werkje hoor, regelmatig vette content plaatsen op Facebook. Zorg voor een beetje structuur met het inplannen. Dat is prettig voor jou, maar zo ervaren ook de mensen die je page volgen dat er regelmaat is en weten ze waar ze aan toe zijn.

Maak een ideale dagplanning voor Facebook en probeer je PER TYPE CONTENT aan deze tijdstippen te houden, bijvoorbeeld elke dag om 11.00 uur een conversation starter, om 14.00 uur een quote, om 18.00 uur een tip en om 22.00 uur een “open timeslot” waar je alle kanten mee op kan.

Richt het in en STICK TO IT!

Consistency is king!

Hieronder zie je een voorbeeld van ons timeslot in januari. Zoals ik al zei bij tip 1, zitten we inmiddels al op 4 vaste posts per dag en we gaat dit binnenkort opschalen naar 6!

 

Facebook Tip #29: Fill in the blanks

Super-simpele strategie maar het werkt altijd en is goed voor je engagement. Need i say more?

Onderstaande koste een paar seconden om uit te typen en levert ontzettend LEUKE reacties op.

Facebook Tip #30: Curated Notes

Dit is dan één van de dingen die ik persoonlijk tof vind en anderen nog niet heb zien doen. Ze zijn niet het meest “engaged” qua likes en shares, maar het is wel echt wie ik ben.

Bedenk iets wat jou UNIEK maakt en wees niet te bang dit te posten op Facebook. Deze Notes komen rechtstreeks uit mijn schrijfboeken en zijn altijd opgeschreven in een moment van “clarity” of “aha”.

LOL. Het gaat ook om lol!

 

Facebook Tip #31: Target de juiste doelgroep met Facebook Ads!

Wanneer je de juiste advertentie of het perfecte bericht hebt gemaakt is het natuurlijk zaak om het aan de juiste mensen in “de blauwe wereld” te laten zien! Er zijn veel “standaard categorieën” die je kunt selecteren, maar denk ook even na over je eigen markt! Waar zijn ze in geïnteresseerd? Welke tools gebruiken ze? Welke boeken lezen ze? Welke programma’s bekijken ze?

“Wie zijn de experts in mijn markt met een grote following?” Die vraag is key.

Wanneer je bovenstaande onderdelen “target” en combineert ben je super-specifiek, krijg je de JUISTE traffic en domineer je in de juiste doelgroep 😉

Zoals je hieronder ziet kun je het net zo breed of specifiek maken als JIJ wilt. Is dit iets voor jou? Denk er goed over na, bespreek het met je team, betalen, en GAAN.

 

Facebook Tip #32: Heb een Facebook content document op je computer (en in de cloud)

Zo kun je je inspiratie altijd op het juiste moment vangen en dat is essentieel als je de hele bulk content wil aanleggen die jou in staat stelt om Facebook de komende periode consistent in te zetten voor je business.

Wij hebben een “Facebook Content” document in Google Docs staan die ik altijd kan aanvullen wanneer ik inspiratie heb. Dit document is onderverdeeld in verschillende categorieën (Rants, quotes, edb quotes, tips, etc).

Het mooie van Facebook content is, dat je geen boek hoeft te schrijven. Letterlijk al je ideeën of brainfarts kun je in dit document plaatsen en je hebt weer materiaal. Plan dit vervolgens achter elkaar in via Facebook en je hebt weer wat tofs te delen.

TIP: Ik werk zelf niet met Evernote, maar dit zou een perfecte tool kunnen zijn om je “Facebook content” in bij te houden.

 

Facebook Tip #33: Curated Instagram video’s

Allemaal hebben de beschikking over een goudmijn, alleen veel van ons weten het niet.

Zelf was ik pas ook weer veel van mijn goudmijn uit het oog verloren. Ik heb het dan over de honderden Youtube video’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Hieronder zie je er één. Ze waren oorspronkelijk langer, maar we ze hebben ingekort tot boodschappen van telkens een seconde of vijftien. Kort en to the point. Ze vormen onderdeel van onze Instagram strategie.

Maar al die video’s plaats ik ook op Facebook, inclusief een lekker stukje tekst.

 

Facebook Tip #34: Hergebruik de content die je al hebt!

Ooit een boek geschreven maar nooit afgemaakt? NICE! Blogposts in het verleden geplaatst toen je nog geen traffic op je site had? Super!

Veel van mijn bestaande content heb ik het afgelopen half jaar ingepland en er zaten een aantal “winners” bij, die anders nooit het daglicht hadden gezien! Mijn “curated notes” gaan letterlijk terug tot 2006 en ik plaats stukken uit mijn boek van een paar jaar geleden.

Zolang het waardevol is, is het waardevol. Dankzij Facebook kan ook je “oude materiaal” weer nieuw leven ingeblazen worden! En vergeet ook niet je pareltjes via verschillende kanalen te delen. Onderstaande hebben we zowel op Facebook als LinkedIn geplaatst en vooral op LinkedIn deed die het super.

Bovenstaande plaatsten we alweer een paar jaar terug en het belang van een goede post werd me pas weer duidelijk. Ik had een interview met Wim ‘Iceman’ Hof en het eerste wat hij tegen me zei was hoe zeer hij het ermee eens. Het aantal likes is beperkt, maar uit deze anekdote blijkt ook maar weer dat Likes en Shares niet alles zijn, zoals ik bij tip 6 al opmerkte.

 

Facebook Tip #35: Repost the winners (Herhaal wat werkt!)

Dus je hebt een post die aanslaat? Veel Likes, Shares & Comments? HERGEBRUIKEN!

Zelfs doen we nog te weinig, vind ik, maar het opnieuw plaatsen van content die in het verleden heeft gewerkt is SIMPEL, EFFECTIEF en tijdsbesparend.

We denken dat onze volgers exact onthouden wat ze lezen, van wie ze het lezen en we denken óók dat iedereen alles leest wat we posten. Forget it, is natuurlijk niet zo.

Als iets herkenbaar overkomt, wordt het zelfs nog VAKER geliked!

Dus heb je “winners” in je posts, zorg ervoor dat je deze REGELMATIG herhaalt!

Onderstaande komt uit het begin van onze Facebook strategie en is een ABSOLUTE winner. Dus ja, reken maar dat we die HERGEBRUIKEN!

 

Facebook Tip #36: Dilemma’s

Geef mensen een dilemma of een keuze en grote kans dat ze gaan reageren. Ook hierbij geldt: wees niet boring, maar kom met een uitdagend dilemma waar je volgers even serieus over moeten nadenken! Het werkt goed en kost amper tijd om te maken.

 

Facebook Tip #37: Maak (enigszins) subtiel gebruik van hoofdletters

Je hebt zelf geen invloed op de opmaak van de berichten in Facebook. Je kunt niks vet drukken, groter of kleiner maken of kleuren toevoegen.

Toch moet je ervoor zorgen dat de pakkende dingen eruit springen en dat kun je doen door HOOFDLETTERS te gebruiken.

In een normale tekst (op een blog of e-mail) komt het een stuk “schreeuweriger” over, op Facebook heb je geen keus.

Ik doe het zelf gevoelsmatig en voel wel of het klopt of niet klopt. Zaken als benefits of valkuilen zijn bijvoorbeeld dingen die je mooi kunt “capitaliseren”.

MAAR DOE HET WEL MET MATE!!

🙂

 

Facebook Tip #38: Plaats de benefits van je page in de “omslagfoto”

Wat zijn de primaire voordelen van het volgen van je page? Plaats deze benefits in de “omslagfoto”. Wanneer iemand op je page komt, deze voordelen ziet, is het des te meer reden om je page te liken en op de hoogte gehouden te willen worden.

Voila, mijn header! In één oogopslag zie je alles wat ik doe én mijn onderliggende core value. (En mijn favoriete quote ;))

 

Facebook Tip #39: Clean & Contrast = KING

Je wil dat de images die je plaatst opvallen en eruit springen in de timelines van anderen. Hoe doe je dat? Om witte, dikke letters op een donkere achtergrond kan niemand heen en opvallende, felle kleuren met witte letters erop werken ook goed.

Zorg er daarnaast voor dat je images “clean” zijn en niet teveel afleiden van de boodschap.

We ontdekten later dat onderstaande wel een beetje lijkt op CoolBlue. Tja, great minds think alike 😉

 

Facebook Tip #40: Stel een vraag (en wees serieus geïnteresseerd)

Dit is te simpel, maar enorm effectief. Wat vraag je je echt af? Stel een vraag waar je oprecht in geïnteresseerd bent (dus niet alleen maar om reacties uit te lokken).

Deze post van een paar regels heeft honderden reacties opgeleverd.

Als BONUS heb ik binnenkort een afspraak met iemand die ik via die vraag heb leren kennen. TOF.

 

Facebook Tip #41: Wees niet altijd te strategisch met je content

Communiceren vanuit je hart is meestal een stuk sterker en komt meer binnen. Heeft niks met business te maken of met marketing of zelfs maar met persoonlijk ontwikkeling, maar het is wel wie ik ben.

Over het algemeen wordt dit type berichten erg gewaardeerd en ze zijn ook gewoon tof om te maken. Wees ook gewoon tof en wees niet altijd te “doordacht”

 

Facebook Tip #42: Be in it to win it (For the long term)

Om te winnen via Facebook zul je er echt vol voor moeten gaan. Dit is niet iets wat “passief groeit” en je gaat de oorlog zeker niet winnen door het er een klein beetje bij te doen.

Yes, je kunt SNEL RESULTAAT boeken via Facebook, dat is ook de kracht ervan. Maar wil je snel een “beetje resultaat” of neem je liever de tijd en scoor je een MEGA RESULTAAT? Ik wil ik je uitdagen om een lange termijn visie te volgen en geen gouden bergen te verwachten binnen een paar weken.

Afgelopen week deed ik een webinar met 2500 mensen. Dat was nooit gelukt zonder Facebook. We zijn nu booming en dat is puur gekomen doordat we consistent waren en een lange termijn visie hebben gevolgd.

Wanneer je structureel de juiste dingen doet, ga je op een gegeven moment de “kritische massa” bereiken en creëer je iets wat JARENLANG voor je kan werken. Wanneer je gaat toepassen wat ik je heb geleerd in de afgelopen 41 “lessen” heb ik de overtuiging dat het je business binnen een half jaar compleet op de kop kan zetten.

 

Was dit waardevol? Let me know!

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn 42 tips! Hou me op de hoogte van je vooruitgang met je strategie via de comments onder deze page. Kom dagelijks op mijn Facebookpage voor inspiratie maar ook om te zien hoe ik het op dagelijkse basis toepas en vergeet zeker mijn volgende webinar niet 😉

Succes!

Eelco de Boer

 

Misschien vind je dit ook interessant

Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook: een nieuwe dimensie

Gisteren las ik een nieuwsbericht over Facebook. Vanaf 2012 gaat Facebook advertenties in het nieuwsoverzicht plaatsen. Tussen de updates van je vrienden zul je vanaf volgend jaar ook korte advertenties gaan zien. Deze advertenties komen waarschijnlijk overeen met pagina’s die je al eerder geliked hebt. Je zult dus geen irrelevante reclameuitingen zien, maar de advertenties zijn…

Lees verder

Facebook Marketing tips met Anne Raaymakers

Zelfs als je niets met Facebook marketing doet, mag je het podcast interview dat Maarten had met Anne Raaymakers niet missen. Of misschien júist als je er niks mee doet? Anne is een serial entrepreneur en tevens Latverhoger. Ze heeft in de twintig plus jaar dat ze onderneemt verschillende bedrijven gehad, die ze ooit begon…

Lees verder

148 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Een Miljoen Euro’s Aan Waarde Letterlijk Weggegooid
[Instructie] Start je eigen podcast! – Alles wat je moet weten om je eigen podcast te maken & uploaden
Menu