Facebook

42 Facebook Tips: Meer bezoekers, likes, reacties en “shares via Facebook en Facebook adverteren

148 reacties

Ik heb jarenlang de grote fout gemaakt om die ondernemer te zijn die niet een goede Facebookstrategie heeft gehanteerd omdat ik het zelf niet leuk vind om de hele dag op Facebook te hangen.

Omdat je zelf niet van het medium houdt, betekent niet dat je klanten daar niet aanwezig zullen zijn heb ik wel geleerd het afgelopen jaar.

Waar ik voorheen nogal negatief was over “het blauwe monster” is dat 180 graden omgekeerd en is het misschien wel mijn favoriete manier van communiceren en marketing doen geworden.

Het bereik is ENORM, de interactie is op geen enkel platform zo laagdrempelig en het mooie van dit alles, je kunt SNEL GROEIEN.

Een half jaar geleden was ik blij met 5 comments als ik iets postte. Afgelopen week alleen al hebben we letterlijk duizenden comments op Facebook gekregen.

Een half jaar geleden bereikten we bijna niemand met Facebook, afgelopen maand hebben we al zo’n miljoen (!) mensen bereikt met onze Facebook strategie.

Het aantal nieuwe inschrijvingen op onze mailinglijst stagneerde ook een beetje. Nu hebben we weken waarin we duizenden nieuwe mensen op onze mailinglijst krijgen via deze eenvoudige maar supereffectieve Facebookstrategie.

In deze training geef ik je mijn complete blauwdruk om echt te domineren in Facebook. Als je gaat toepassen wat je hier gaat leren zul je met een paar maanden de meest waardevolle Facebook page in jouw markt kunnen zijn. Je kunt honderden, duizenden of misschien wel tienduizenden mensen per dag bereiken middels deze Facebookstrategie.

Je zult gaan ervaren dat je meer likes op je Facebookpage krijgt, meer reacties onder je Facebookberichten en dat je Facebookberichten meer zullen worden gedeeld.

Het is veel werk! Het is geen “dingetje” wat je er even bijdoet en je zult je er echt op moeten focussen, dat is de enige manier om te winnen. Dit is ook geen “starterscursus” over Facebook. Weet je niet hoe je een Facebookpage moet maken? Ik ook niet. Google is je vriend. Wil je big business doen via Facebook? Pas dan deze strategieen toe 😉

Daarnaast zul je lol gaan krijgen in het uitrollen van deze strategie. Ik verkoop al 15 jaar via het internet maar de afgelopen jaren is er niet een methode geweest waarmee je zo eenvoudig, zo snel kunt groeien met je online strategie en daarmee je business.

Mijn business is compleet veranderd sinds we deze strategie zijn gaan hanteren en ik ben benieuwd wat het voor jou gaat doen. Hou me op de hoogte via de comments in deze post en natuurlijk, vergeet niet mijn Facebook page te liken 😉

(Serieus, kom dagelijks naar mijn page en zie wat ik doe, wanneer ik het doe en hoe ik het doe. Modelleer waarvan jij vindt dat het ook voor jou kan werken!)

Facebook Tip #1: Post minimaal 4 maal per dag op je Facebook pagina

MINIMAAL 4, ja! Deze tips gaan er niet over hoe je “aanwezig” moet zijn op Facebook of “iets kunt doen” op Facebook, maar hoe je kunt WINNEN op Facebook. En dat doe je door mensen structureel dingen van waarde te bieden.

Hieronder zie je ons Facebook GAMEPLAN van de eerste maand van 2015. Per datum staan er drie tijdstippen aangeven en ook zie je om wat voor type content het gaat. We werken altijd vooruit. Ik produceer de content, we plannen het in, en… GAAN.

Klopt, in januari waren het nog 3 posts per dag, inmiddels zitten we al op 4 en we zijn enthousiast over de resultaten dat we de 4 berichten per dag aan het opschalen zijn naar 6 berichten per dag. En mogelijk dat het daar niet bij blijft…

Wanneer jij ervoor kunt zorgen dat je op dagelijkse basis van WAARDE kunt zijn voor de mensen die je pagina leuk vinden, dan “Own” je een belangrijk stukje “Mental Real Estate”.

Spenderen is een mooi woord. Hoe meer TIJD mensen met je spenderen, des te meer GELD ze bij je zullen spenderen!

 

Facebook Tip #2: Maak je eigen Facebook quotes

Een quote is klinkklare inspiratie. Mijn persoonlijke favoriet is: “Empower an entrepreneur, they can change the world.”

Die heb ik opgepikt toen ik op Necker Island was, waar de inspiratie gewoon letterlijk in de lucht hangt. Het is super-eenvoudig om zelf vette quotes te maken. Zet aanhalingstekens om een tekst van een toffe brainwave en je hebt er één! Het is zo moeilijk niet 😉

Vaak zien we zelf niet dat we veel wijsheid in huis hebben. Wat ook kan helpen is iemand anders door je teksten of video’s te laten lopen en hem/haar de “juice” uit je content te laten halen. Onderschat jezelf niet!

Ik bedoel: “Onderschat jezelf niet”! 😉

Hieronder zie je een voorbeeld van een coole quote op Facebook. Mijn vraag aan JOU is: Wat heb ik hier verkeerd gedaan? Ja, ik heb er geen aanhalingstekens omheen gezet, dat is één, maar is bedoel nóg iets anders. Denk er even over na en hieronder vind je het antwoord*.

 

Facebook Tip #3: DON’T BE LAME, laat zien wie je bent

Geen domme bagger op je page zetten voor de likes of engagement, get real!

Je wilt engagement op je page? Vooral grappige plaatjes, video’s of andere “virale” dingen van anderen delen is dan zeker NIET de way to go.

Wees origineel en zorg ervoor dat je waardevol bent. Beter wat minder engagement, maar de juiste mensen aanspreken, dan meer likes en reacties op irrelevante dingen.

Als je bijvoorbeeld mijn “Curated Notes” bekijkt, zie je dat die weinig likes en reacties krijgen, maar ik weet dat de juiste doelgroep dit vet vindt. Geen reden om ermee te stoppen dus.

 

Facebook Tip #4: Schrijf vanuit je hart en post je “HERSENSPINSELS”

Het voordeel van uit je hart schrijven is dat je niet hoeft na te denken en dat is exact wat je doet met je “hersenspinsels”. Niemand anders kan die verzinnen, ze zijn uniek voor jou en dat maakte ze extra waardevol. Vaak zie ik posts van mezelf op Facebook voorbij komen, waarvan ik echt geen idee heb dat ik ze heb geschreven.

“Genius is one per cent inspiration and ninety-nine per cent perspiration,”  zei uitvinder en grondlegger van General Electric Thomas Edison. Ook alweer zo’n coole quote en zeker waar. Inspiratie kun je afdwingen. Wat ik zelf doe is mezelf opsluiten in mijn “Mancave”, ik zet meditatieve muziek op, het internet uit en ik laat het “stromen”. Als ik geen inspiratie heb, pak ik er een boek bij en het komt vanzelf.

Dichtbij jezelf blijven is KEY. Dan maak ik ook mijn beste stukken. Zo connect je het beste met de mensen en volgens mij is hier, vooral in Nederland, het meeste behoefte aan.

 

Facebook Tip #5: Bepaal je eigen regels

Doe EXACT wat je zelf wil, hoe vaak je het wil en hoe je het wil. Wil je op alle berichten binnen 5 minuten reageren? Go ahead (en sterkte). Wil je HELEMAAL NIET reageren? Ook prima.

Omdat de zogenaamde “Social Media Experts” je vertellen hoe je het moet doen (zoals ik nu aan het doen ben), betekent niet dat je het ook per se zo moet doen! Luister goed naar anderen, maar doe daar vervolgens HELEMAAL je eigen ding mee. Be open and be yourself.

“Social Media = Interactie, je MOET dus overal op reageren en de discussie aan durven te gaan”. O JA? KRIJG JE ANDERS EEN BOETE??

“Video’s mogen niet langer dan 2 minuten duren, want anders verliezen de mensen hun aandacht”. HOE BEDOEL JE ONZIN.

Doe wat je zelf wil, hoe je het wil en zoveel je wil. Ervaar wat JE ZELF het fijnste vindt en kijk wat werkt. WORD GEEN SLAAF VAN SOCIAL MEDIA!

Hoe prachtig Facebook ook is, ER ZIJN MOOIERE DINGEN IN HET LEVEN. Heb je geen mooiere dingen in je leven? Tijd om van Facebook af te komen en “real life” te omarmen.

 

Facebook Tip #6: Likes, shares & reacties zeggen niet alles

Omdat een (type) post niet veel likes, shares of reacties krijgt, betekent dat niet dat het niet “werkt”.

Wie zegt dat je ideale klant een klikgrage enthousiasteling is die overal op like drukt? Die ene post die “niet aanslaat” kan misschien juist supergoed aanslaan bij je perfecte klant.

Een goed voorbeeld zie je hieronder. Die post is ‘maar’ 204 keer geliked en 32 keer gedeeld. Tegelijk is het zo dat we er 89.568 mensen mee hebben bereikt. En wat het helemaal interessant maakt is dat het ons duizenden nieuwe namen en e-mailadressen heeft opgeleverd. Aan de voorkant leek het dus een weinig succesvolle post, maar de uitkomst was een absoluut succes.

 

Facebook Tip #7: Bouw je mailinglijst op via je Facebookpage met een simpel proces

Keep it simple!

Stap 1: Maak een goeie (dark) post waarin je een aantrekkelijk GRATIS aanbod doet (geef bijvoorbeeld een X aantal tips cadeau na aanmelding).

Stap 2: Plaats een link naar een optinpage (wij gebruiken Leadpages, super-simpel) waar mensen hun naam en e-mailadres moeten achterlaten voor je gratis aanbod.

Stap 3: Boost je post. THAT’S IT!

Echt, waar wacht je op? Wil je een grotere mailinglijst? THIS IS IT. Als je wil kan ik het 1000X complexer voor je maken maar als je dit doet, ga je optins krijgen.

Een concreet voorbeeld zie je hieronder. Via de link naar een optinpagina hebben we zo ook weer duizenden nieuwe mensen op onze mailinglijst gekregen.

Facebook Tip #8: Doe onprofessionele “harketing”

Yes, je kunt gewoon om business vragen.

“Mocht je interesse hebben in ________, stuur me even een berichtje!”.

Wees bereid om ook op deze manier business binnen te “harken”. Als je van waarde bent met je page, kun je op deze manier weer waarde terug krijgen. Wees niet te bang om op een “onprofessionele manier” business te doen!

Bottom line: wees nooit te beroerd zijn om business binnen te halen. Ook via bovenstaande post hebben we onze “leadlijst” weer ontzettend hard zien groeien.

 

Facebook Tip #9: Durf te investeren in Facebook “engagement”

Kap met piepen! JA, Facebook laat je betalen als je wil dat je berichten in de timeline van je “likes” terecht komen, maar doe jezelf een plezier en GET OVER IT. 95% van je concurrenten ligt hierover te huilen, terwijl jij letterlijk voor een paar euro VELE MALEN MEER exposure kunt krijgen dan al je concurrenten.

WEES NIET TE BANG OM TE INVESTEREN. Als je een goed businessmodel hebt, komen die euro’s vanzelf (in veelvoud) terug.

 

Facebook Tip #10: Focus op waarde, NIET op pagelikes

Hoeveel pagelikes heb je? BOEIT NIET! Het gaat om de relatie die je hebt met de mensen die je “volgen”. Ik ken pages met tienduizend(en) likes en die krijgen het niet voor elkaar om ook maar iets van binding met hun “likers” te hebben.

Een page met 3.000 likes en veel “engagement” is in mijn optiek waardevoller dan een page met 30.000 likes en weinig engagement. Die van 3.000 snapt het en kan hetgeen hij of zij begrijpt opschalen.

Facebook Tip #11: Consistency is king

Wil je dik groeien via Facebook, dan gaat dat niet over 1 nacht ijs. Ben jij die ondernemer die het kan volhouden om MAANDEN LANG te bouwen zonder er direct iets voor terug te zien? Dan ben jij die ondernemer die dik kan gaan WINNEN.

Hoe consistenter je bent, des te groter de groei op een gegeven moment zal worden. Blijf bijschaven, blijf verbeteren en er komt een moment dat je groei “exponentieel” wordt. KICKEN!

Wij zijn zelf een concreet voorbeeld. Eigenlijk zijn we nog helemaal niet zo lang bezig op Facebook, iets van een half jaar. We hebben een strategie bepaald en volgen die trouw. We doen ook niet veel anders dan aan het begin, maar doordat we consistent zijn groeien we gestaag door. Het is kicken om te zien dat die groei steeds meer exponentieel wordt.

Het aantal pagelikes was de eerste maanden gewoon laag. Maar in de grafiek hieronder kun je zien hoe snel dat kan veranderen. De laatste week van maart hadden we meer dan 2.000 nieuwe pagelikes op een totaal van ruim 8.000.

Dus als je gewoon stug doorgaat met de juiste zetten doen, bereik je op een gegeven moment onherroepelijk het “critical mass” moment.

 

Facebook Tip #12: Houd de tekst binnen 20% op je Facebook images

Wanneer de tekst op je afbeeldingen binnen de 20% blijft, mag je een posts boosten. Is het meer dan 20% dan staat Facebook dat niet toe om ze te boosten. Ben je van plan om je mooie images aan de hele wereld te laten zien middels een goeie advertentiecampagne, houd hier dan rekening mee!

In de bovenste grid zie je dat 64% tekst en de grid eronder is de tekst minder dan 20%. En ja, daarbij helpt het dat we een spelfout in “doesnt” hadden ;).

Facebook Tip #13: Maak eenvoudig mooie images voor op social media kanalen met Canva.com

Nee, ik ben geen investeerder in Canva.com en nee, we hebben geen designer hier op het Winst.nl HQ.

Wat we wel hebben, is toegang tot een vette tool (Canva) waarmee je heel simpel, mooie images kunt maken voor je Facebook page (of instagram).

Geen designer meer nodig dus!

Facebook Tip #14: Boost aan je eigen Facebook likes

Yes, boost je posts ook (dagelijks) aan je eigen likes. Grote kans dat de mensen die je hebben geliked je posts anders niet zien. Per maand besteden we een aardig bedrag aan het daadwerkelijk in de timeline laten komen van onze “likers”.

Dit is overigens enorm “counter intuitive”. Ze hebben al geliked, dus daar nog eens geld aan spenderen? YES! Waarom? ZE HEBBEN JE GELIKED!

Al die mensen hebben dus aangegeven oprecht INTERESSE te hebben in hetgeen je te delen hebt. Deel het dan ook met ze door te boosten!

Hieronder zie je aan de achterkant hoe eenvoudig dat allemaal gaat. Je stelt de categorieën in , noemt je budget, en GAAN.

 

Facebook Tip #15: Promoot ook je andere kanalen… Crosspromoties!

De wereld eindigt niet bij Facebook. Plaats af en toe een verzoek tot “connecten” naar je Youtube kanaal, je Instagram, Twitter, Podcast, Blog, Mailinglijst etc! Word sterker op alle fronten!

Hieronder zie je een voorbeeld van een eenvoudige manier waarop we weer extra Instagram volgers kregen. Hetzelfde bij de Podcast. Simpel en super-effectief.

 

Facebook Tip #16: Gebruik wat je al hebt

Wees creatief! Dan bedoel ik niet alleen met het altijd maar weer verzinnen van nieuwe dingen. Dat doen wij als ondernemer eigenlijk al van nature, dus dat hoef ik je niet te vertellen. Maar wees óók creatief met wat je al “hebt”, ofwel het HERGEBRUIKEN van coole dingen.

Wij hebben bijvoorbeeld een bult met “misprints” liggen van mijn boek. We kunnen ze weggooien óf ze hergebruiken voor Facebook! “Misprint Monday” is inmiddels een begrip onder mijn volgers.

Ook posts die op Facebook veel zijn geliked of gedeeld kun je een paar maanden later rustig nog eens gebruiken. Zie ook tip 35.

 

Facebook Tip #17: A trip down memory lane

Iedereen wil graag gehoord worden en iedereen heeft een bijzonder verhaal.

Wanneer jij het voor elkaar krijgt om mensen mee te nemen naar “vroeger”, dan maak je een bijzondere connectie met ze. Ze vinden het over het algemeen tof om hierin met je mee te gaan en zo met je te connecten!

Regelmatig vertel ik iets over mezelf en nodig mensen vervolgens uit om iets over zichzelf te denken. Dat zijn vaak bijzonder waardevolle contacten.

 

Facebook Tip #18: Target de “Lookalikes” van je mailinglijst door je mailinglijst te importeren in “Custom Audiences”

De mensen op je mailinglijst zijn over het algemeen mensen die oprecht interesse hebben in hetgeen je te bieden hebt, ze hebben ooit aangegeven geinteresseerd te zijn. Wil je dit type persoon aantrekken?

Importeer je mailinglijst in “Custom Audiences” en Facebook gaat op zoek naar mensen met hetzelfde profiel, BRILJANT!

 

Facebook Tip #19: Target de “Lookalikes” van je klanten door je klantenlijst te importeren in “Custom Audiences”

Welk type persoon is (over het algemeen) het meest interessant voor je om bij te adverteren? JUIST JA, het type persoon dat al heeft bewezen bereid te zijn om te investeren – JE KLANTEN DUS.
Importeer je klantenlijst in “Custom Audiences” en Facebook gaat op zoek naar mensen met hetzelfde profiel, BRILJANT!

 

Facebook Tip #20: Word geen Facebook junkie!

Facebook is zo ingericht dat je MINDER tijd gaat doorbrengen met de mensen van wie je het meeste houdt. Zit je intensief op Facebook dan heb je minder tijd voor de hobby’s die je het leukste vindt om te doen, je hebt minder tijd om te sporten, minder tijd om AAN je business te werken en minder tijd voor jezelf.
Maak de keuze KEUZE om van dat MINDER juist MEER te maken… DANKZIJ Facebook. Dus meer tijd met je vrienden en familie, meer tijd voor je hobby’s, business, netwerk, meer tijd om te sporten en te lezen, etc etc.
Yes, het is mogelijk maar het is een KEUZE!

 

Facebook Tip #21: Plan je Facebookberichten ver vantevoren

Denk je dat ik zelf meerdere keren per dag inlog op Facebook, een post opmaak en deze publiceer? Dacht het niet! Wat wij doen is vele malen efficiënter.

We hadden het net over consistentie en het helpt daarbij om berichten ruim van tevoren in te plannen. Ik werk altijd vooruit en zo kan het dat we nu al weten wat we over een tijdje gaan delen. Zo heb je nooit stress en weet je zeker dat je over een lange periode van waarde bent voor je volgers.

Zorg voor continuïteit door in 1 keer een grotere lijst van posts in te plannen en je bent elke dag van waarde zonder dat je er perse elke dag mee bezig hoeft te zijn!

Bonus

Hoe word je nou echt een Facebook?

Hoe kan het dat sommigen ongekende successen behalen op Facebook, terwijl het lijkt alsof niemand zelfs weet dat jij aanwezig bent op Facebook?

Je doet waarschijnlijk een paar dingen verkeerd, maar maak je niet druk. Is zo gefixt!

Lees al de tips op deze pagina en vul je voornaam + e-mailadres even in op deze pagina: LINK

Je leert dan:

  • Hoe ik er een jaar geleden nog vrij weinig van begreep, maar mezelf nu toch wel een Facebook Master durf te noemen.
  • Welke technieken wij gebruiken om toch wel dikke successen te behalen met Facebook
  • Wat wij doen om relatief eenvoudig geld te verdienen met Facebook

Ik laat je ook een paar voorbeeldberichten zien die voor ons super goed hebben gewerkt:

  • 200.000 videoweergaven in 1 dag tijd
  • Hoe we met een simpel bericht in 7 dagen tijd meer dan 40.000 euro verdiende
  • Hoe we in 5 dagen tijd meer 500 paginalikes erbij kregen met een bericht dat 100+ keer is gedeeld

Allemaal door simpelweg de juiste dingen te doen…

Maak het jezelf gewoon een stuk makkelijker en vul even je voornaam + e-mail in op deze pagina: LINK

 

Facebook Tip #22: Boost aan de “vrienden” van je likers (maar wees hierin niet al te ‘privé’)

Een eenvoudige manier voor meer exposure is het boosten van je posts aan de vrienden van je “likers”, maar ga dan niet teveel op de persoonlijke toer. Ze kennen je niet, hebben nog nooit van je gehoord en zien ineens een of andere frustratie, emo bericht of foto van jou met je ochtendkapsel in hun timeline voorbij komen.

Creëer iets van waarde wat hun aandacht trekt!

Doe je het goed, dan is dit is echt een super-effectieve manier om direct mensen te bereiken die 99,9% zeker gevoelig zijn voor je boodschap.

Check het beeld hieronder en zie hoe simpel het in zijn werk gaat.

 

Facebook Tip #23: Boost je fanpage en interactie met je mailinglijst

Eén van je meest krachtige marketingtools is natuurlijk je mailinglijst (als je die niet hebt, kun je die makkelijk opbouwen via Facebook).

Stuur regelmatig een mail vanuit je mailinglijst en verwijs RECHTSTREEKS naar een toffe post (die al wat interactie krijgt) en de comments in de post gaan door het dak <img class=” /> (en de likes van je page schieten omhoog!)

Hieronder zie je een voorbeeld die ons ontzettend veel heeft opgeleverd. De post had al veel interactie en door er in een mail naar te verwijzen gooiden we eigenlijk olie op het vuur.

 

Facebook Tip #24: Video’s rechtstreeks uploaden naar Facebook met “Facebook video”

Al jaren was ik op Youtube actief. Ik had honderden video’s via Youtube op mijn Facebookpage gedeeld. Ik upload slechts 1 video rechtstreeks naar Facebook, en wat denk je? Met die ene video scoor ik meer comments, likes en shares dan met die honderden video’s vanuit Youtube.

Het bijzondere bij Facebook Video is dat de video’s GROOT voorbij komen in de timeline en GOEDKOOP zijn om mee te adverteren. In mijn optiek worden ze ook MEER weergegeven in timelines.

Waar ik altijd heb gezegd dik in te zetten op Youtube, weet ik niet of dat nu nog steeds mijn advies zou zijn. Met Facebook kun je nu ook je video’s embedden op sites en dat is een grote stap voorwaarts. Dus ja, dat Facebook Video BIG is en wordt, dat is me wel duidelijk!

In onderstaand screenshot zie je een voorbeeld van een video die meer views heeft gehad dan de honderden video’s die ik op YouTube had staan. En dan heb ik het nog niet eens over de Likes en Shares.

 

Facebook Tip #25: Geef tips!

Misschien een simpele “tip”, maar geef regelmatig tips. Je Facebook pagina wordt daarmee zoveel waardevoller.

Tegelijk moet je vooral niet te eenzijdig zijn. Als je alleen maar tips geeft, slaat het dood en je volgers willen ook verrast worden. Teveel tips komt “prekerig” over. Dat kan je doelgroep verzadigen of zelfs afschrikken. Pas dus ook de andere strategieën toe uit deze training. Wees creatief!

 

Facebook Tip #26: Maak “curated quotes”

Mijn “curated quotes” worden zeer gewaardeerd en daar ben ik blij mee ;).

Probeer het ook eens! Door een quote te onderbouwen met je eigen “wijsheid” maak je het een stuk krachtiger en persoonlijker. Dat leidt tot meer body en meer likes en meer shares.

Wanneer een “quote” veel wordt gedeeld en JOUW begeleidende tekst staat erbij, is de kans VELE MALEN GROTER dat degenen die de post zien, ook jouw page even gaan checken.

 

Facebook Tip #27: Conversation Starters

Dus je wil veel engagement op je page? Door een GOEDE vraag te stellen of mensen uit te dagen komt dit vanzelf op gang. Wees daarbij niet al te boring of al te cliché.

Zelf posten we regelmatig de zogenaamde “conversation starters”. Dat kan van alles zijn, maar belangrijk is dat ze prikkelen. Mensen hebben er vaak ook zelf baat bij om te antwoorden en ze vinden het leuk om hun mening te delen. Een echte win-win situatie.

Wat goed werkt is zelf al je eigen antwoord op de conversation starter te geven in de tekst van de post.

 

Facebook Tip #28: Heb vaste timeslotes

Het is nogal een werkje hoor, regelmatig vette content plaatsen op Facebook. Zorg voor een beetje structuur met het inplannen. Dat is prettig voor jou, maar zo ervaren ook de mensen die je page volgen dat er regelmaat is en weten ze waar ze aan toe zijn.

Maak een ideale dagplanning voor Facebook en probeer je PER TYPE CONTENT aan deze tijdstippen te houden, bijvoorbeeld elke dag om 11.00 uur een conversation starter, om 14.00 uur een quote, om 18.00 uur een tip en om 22.00 uur een “open timeslot” waar je alle kanten mee op kan.

Richt het in en STICK TO IT!

Consistency is king!

Hieronder zie je een voorbeeld van ons timeslot in januari. Zoals ik al zei bij tip 1, zitten we inmiddels al op 4 vaste posts per dag en we gaat dit binnenkort opschalen naar 6!

 

Facebook Tip #29: Fill in the blanks

Super-simpele strategie maar het werkt altijd en is goed voor je engagement. Need i say more?

Onderstaande koste een paar seconden om uit te typen en levert ontzettend LEUKE reacties op.

Facebook Tip #30: Curated Notes

Dit is dan één van de dingen die ik persoonlijk tof vind en anderen nog niet heb zien doen. Ze zijn niet het meest “engaged” qua likes en shares, maar het is wel echt wie ik ben.

Bedenk iets wat jou UNIEK maakt en wees niet te bang dit te posten op Facebook. Deze Notes komen rechtstreeks uit mijn schrijfboeken en zijn altijd opgeschreven in een moment van “clarity” of “aha”.

LOL. Het gaat ook om lol!

 

Facebook Tip #31: Target de juiste doelgroep met Facebook Ads!

Wanneer je de juiste advertentie of het perfecte bericht hebt gemaakt is het natuurlijk zaak om het aan de juiste mensen in “de blauwe wereld” te laten zien! Er zijn veel “standaard categorieën” die je kunt selecteren, maar denk ook even na over je eigen markt! Waar zijn ze in geïnteresseerd? Welke tools gebruiken ze? Welke boeken lezen ze? Welke programma’s bekijken ze?

“Wie zijn de experts in mijn markt met een grote following?” Die vraag is key.

Wanneer je bovenstaande onderdelen “target” en combineert ben je super-specifiek, krijg je de JUISTE traffic en domineer je in de juiste doelgroep 😉

Zoals je hieronder ziet kun je het net zo breed of specifiek maken als JIJ wilt. Is dit iets voor jou? Denk er goed over na, bespreek het met je team, betalen, en GAAN.

 

Facebook Tip #32: Heb een Facebook content document op je computer (en in de cloud)

Zo kun je je inspiratie altijd op het juiste moment vangen en dat is essentieel als je de hele bulk content wil aanleggen die jou in staat stelt om Facebook de komende periode consistent in te zetten voor je business.

Wij hebben een “Facebook Content” document in Google Docs staan die ik altijd kan aanvullen wanneer ik inspiratie heb. Dit document is onderverdeeld in verschillende categorieën (Rants, quotes, edb quotes, tips, etc).

Het mooie van Facebook content is, dat je geen boek hoeft te schrijven. Letterlijk al je ideeën of brainfarts kun je in dit document plaatsen en je hebt weer materiaal. Plan dit vervolgens achter elkaar in via Facebook en je hebt weer wat tofs te delen.

TIP: Ik werk zelf niet met Evernote, maar dit zou een perfecte tool kunnen zijn om je “Facebook content” in bij te houden.

 

Facebook Tip #33: Curated Instagram video’s

Allemaal hebben de beschikking over een goudmijn, alleen veel van ons weten het niet.

Zelf was ik pas ook weer veel van mijn goudmijn uit het oog verloren. Ik heb het dan over de honderden Youtube video’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Hieronder zie je er één. Ze waren oorspronkelijk langer, maar we ze hebben ingekort tot boodschappen van telkens een seconde of vijftien. Kort en to the point. Ze vormen onderdeel van onze Instagram strategie.

Maar al die video’s plaats ik ook op Facebook, inclusief een lekker stukje tekst.

 

Facebook Tip #34: Hergebruik de content die je al hebt!

Ooit een boek geschreven maar nooit afgemaakt? NICE! Blogposts in het verleden geplaatst toen je nog geen traffic op je site had? Super!

Veel van mijn bestaande content heb ik het afgelopen half jaar ingepland en er zaten een aantal “winners” bij, die anders nooit het daglicht hadden gezien! Mijn “curated notes” gaan letterlijk terug tot 2006 en ik plaats stukken uit mijn boek van een paar jaar geleden.

Zolang het waardevol is, is het waardevol. Dankzij Facebook kan ook je “oude materiaal” weer nieuw leven ingeblazen worden! En vergeet ook niet je pareltjes via verschillende kanalen te delen. Onderstaande hebben we zowel op Facebook als LinkedIn geplaatst en vooral op LinkedIn deed die het super.

Bovenstaande plaatsten we alweer een paar jaar terug en het belang van een goede post werd me pas weer duidelijk. Ik had een interview met Wim ‘Iceman’ Hof en het eerste wat hij tegen me zei was hoe zeer hij het ermee eens. Het aantal likes is beperkt, maar uit deze anekdote blijkt ook maar weer dat Likes en Shares niet alles zijn, zoals ik bij tip 6 al opmerkte.

 

Facebook Tip #35: Repost the winners (Herhaal wat werkt!)

Dus je hebt een post die aanslaat? Veel Likes, Shares & Comments? HERGEBRUIKEN!

Zelfs doen we nog te weinig, vind ik, maar het opnieuw plaatsen van content die in het verleden heeft gewerkt is SIMPEL, EFFECTIEF en tijdsbesparend.

We denken dat onze volgers exact onthouden wat ze lezen, van wie ze het lezen en we denken óók dat iedereen alles leest wat we posten. Forget it, is natuurlijk niet zo.

Als iets herkenbaar overkomt, wordt het zelfs nog VAKER geliked!

Dus heb je “winners” in je posts, zorg ervoor dat je deze REGELMATIG herhaalt!

Onderstaande komt uit het begin van onze Facebook strategie en is een ABSOLUTE winner. Dus ja, reken maar dat we die HERGEBRUIKEN!

 

Facebook Tip #36: Dilemma’s

Geef mensen een dilemma of een keuze en grote kans dat ze gaan reageren. Ook hierbij geldt: wees niet boring, maar kom met een uitdagend dilemma waar je volgers even serieus over moeten nadenken! Het werkt goed en kost amper tijd om te maken.

 

Facebook Tip #37: Maak (enigszins) subtiel gebruik van hoofdletters

Je hebt zelf geen invloed op de opmaak van de berichten in Facebook. Je kunt niks vet drukken, groter of kleiner maken of kleuren toevoegen.

Toch moet je ervoor zorgen dat de pakkende dingen eruit springen en dat kun je doen door HOOFDLETTERS te gebruiken.

In een normale tekst (op een blog of e-mail) komt het een stuk “schreeuweriger” over, op Facebook heb je geen keus.

Ik doe het zelf gevoelsmatig en voel wel of het klopt of niet klopt. Zaken als benefits of valkuilen zijn bijvoorbeeld dingen die je mooi kunt “capitaliseren”.

MAAR DOE HET WEL MET MATE!!

🙂

 

Facebook Tip #38: Plaats de benefits van je page in de “omslagfoto”

Wat zijn de primaire voordelen van het volgen van je page? Plaats deze benefits in de “omslagfoto”. Wanneer iemand op je page komt, deze voordelen ziet, is het des te meer reden om je page te liken en op de hoogte gehouden te willen worden.

Voila, mijn header! In één oogopslag zie je alles wat ik doe én mijn onderliggende core value. (En mijn favoriete quote ;))

 

Facebook Tip #39: Clean & Contrast = KING

Je wil dat de images die je plaatst opvallen en eruit springen in de timelines van anderen. Hoe doe je dat? Om witte, dikke letters op een donkere achtergrond kan niemand heen en opvallende, felle kleuren met witte letters erop werken ook goed.

Zorg er daarnaast voor dat je images “clean” zijn en niet teveel afleiden van de boodschap.

We ontdekten later dat onderstaande wel een beetje lijkt op CoolBlue. Tja, great minds think alike 😉

 

Facebook Tip #40: Stel een vraag (en wees serieus geïnteresseerd)

Dit is te simpel, maar enorm effectief. Wat vraag je je echt af? Stel een vraag waar je oprecht in geïnteresseerd bent (dus niet alleen maar om reacties uit te lokken).

Deze post van een paar regels heeft honderden reacties opgeleverd.

Als BONUS heb ik binnenkort een afspraak met iemand die ik via die vraag heb leren kennen. TOF.

 

Facebook Tip #41: Wees niet altijd te strategisch met je content

Communiceren vanuit je hart is meestal een stuk sterker en komt meer binnen. Heeft niks met business te maken of met marketing of zelfs maar met persoonlijk ontwikkeling, maar het is wel wie ik ben.

Over het algemeen wordt dit type berichten erg gewaardeerd en ze zijn ook gewoon tof om te maken. Wees ook gewoon tof en wees niet altijd te “doordacht”

 

Facebook Tip #42: Be in it to win it (For the long term)

Om te winnen via Facebook zul je er echt vol voor moeten gaan. Dit is niet iets wat “passief groeit” en je gaat de oorlog zeker niet winnen door het er een klein beetje bij te doen.

Yes, je kunt SNEL RESULTAAT boeken via Facebook, dat is ook de kracht ervan. Maar wil je snel een “beetje resultaat” of neem je liever de tijd en scoor je een MEGA RESULTAAT? Ik wil ik je uitdagen om een lange termijn visie te volgen en geen gouden bergen te verwachten binnen een paar weken.

Afgelopen week deed ik een webinar met 2500 mensen. Dat was nooit gelukt zonder Facebook. We zijn nu booming en dat is puur gekomen doordat we consistent waren en een lange termijn visie hebben gevolgd.

Wanneer je structureel de juiste dingen doet, ga je op een gegeven moment de “kritische massa” bereiken en creëer je iets wat JARENLANG voor je kan werken. Wanneer je gaat toepassen wat ik je heb geleerd in de afgelopen 41 “lessen” heb ik de overtuiging dat het je business binnen een half jaar compleet op de kop kan zetten.

 

Was dit waardevol? Let me know!

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn 42 tips! Hou me op de hoogte van je vooruitgang met je strategie via de comments onder deze page. Kom dagelijks op mijn Facebookpage voor inspiratie maar ook om te zien hoe ik het op dagelijkse basis toepas en vergeet zeker mijn volgende webinar niet 😉

Succes!

Eelco de Boer

 

Misschien vind je dit ook interessant

Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook: een nieuwe dimensie

Gisteren las ik een nieuwsbericht over Facebook. Vanaf 2012 gaat Facebook advertenties in het nieuwsoverzicht plaatsen. Tussen de updates van je vrienden zul je vanaf volgend jaar ook korte advertenties gaan zien. Deze advertenties komen waarschijnlijk overeen met pagina's die je al eerder geliked hebt. Je zult dus geen irrelevante reclameuitingen zien, maar de advertenties zijn...
Lees verder

148 reacties. Reactie plaatsen

Ontzettend waardevolle informatie! Gaat me waarschijnlijk wel wat tijd kosten om dit allemaal te implementeren!

Beantwoorden

Hartelijk bedankt Eelco dat jij je kennis met ons delen, geweldig!

Beantwoorden

Ik ben heel benieuwd hoe het voor mijn branche gaat werken. Eindelijk een goede oplossing voor het opbouwen van mijn bereik en mijn mailinglijst. Ik ga er in ieder geval enthousiast aan de slag!

Bedankt!!!

Beantwoorden

Super… thanks voor de tips.

Beantwoorden
francesca
7 april 2015 13:58

De tips and tricks aan het volgen van de marketing guru!

Beantwoorden

Eelco, top dank je wel! Welk advies zou je een Goochelaar die net commercieel wilt gaan verder helpen met Facebook?

Beantwoorden

Wow, zeer waardevolle tips. Ik gebruik er slechts een aantal. maar zal me nu meer focussen om de tips beter gebruiken en zo meer interactie met mijn bezoekers te krijgen.

Beantwoorden

Ik weet nual dat dit booming voor mij gaat worden!! Ik begin vandaag met Facebook en jouw geleerde strategie…keep you informed!

Beantwoorden

tip 4 en 5:
geeft me al een enorm inzicht. Ik was al begonnen om mijn eigen verhaal te gaan posten. niet voor de reactie, maar omdat het goed voelt. Dank je wel voor de bevestiging Eelco. Ik ga er zeker mee door

Beantwoorden

en alleen jouw blauwe monster gebruiken, ga ik meer investeren in twitter (mijn dode blauwe vogel) en linkedin

Beantwoorden

Belangrijkste tip tot nu toe:
Stel een vraag op FB als tweet/bericht. Wie is bereid om xxx* te investeren?
*Gewenst bedrag (out of the box!).

Belangrijkste inzicht (was al bekend, maar altijd goed weer te horen):
Maak een strategisch plan. Wat ga ik posten en wanneer? => Dit is gelijk mijn actiepunt!!!

Logisch inzicht (wat minder bekend):
Kijk naar dingen uit het verleden. Wat scoort en wat scoort niet?

Beantwoorden

Mindblowing tips… Thanks Eelco

Beantwoorden
cathy camertijn
7 april 2015 14:35

EElco, heb ondertussen mijn nieuwe facebook pagina aangemaakt! Dank je !

Beantwoorden
Bert Bennink
7 april 2015 14:35

authenticiteit is de sleutel voor succes

Beantwoorden

Inzicht tot nog toe: DOEN!!

Beantwoorden

Inzicht: commitment!
Minimaal 4 posts per dag: dat vraagt commitment om het te laten werken. Niet zeuren,doen!

Beantwoorden

Ben er ondertussen wel achter dat het ‘blauwe monster’ wel degelijk nut kan hebben 😉

Beantwoorden

Geweldige tips, blijft goed om te horen dat je waarde moet toevoegen, verhelderend de tip met geplande berichten op FB

Beantwoorden

Mijn belangrijkste inzicht is:
Schrijf vanuit je hart. Dit is ‘logisch’ want deze content is altijd UNIEK!

Beantwoorden

“Bepaal je eigen regels” Zo voor de hand liggend maar om een of andere reden een eye opener 🙂

Beantwoorden

Pffft….. al een hoop nieuwe dingen gehoord. Super interessant!
Zit aan m’n scherm geplakt 🙂

Beantwoorden

Super bedankt voor de tips ……we moeten niet denken maar gewoon doen “the sky is the limit on internet” ga zo door Eelco tot horens

Beantwoorden

Bepaal je eigen regels en hersenspinsels posten: jaaaaaaa! <3

Beantwoorden

Heel fijn om je eigen regels te bepalen!

Beantwoorden

Ik ben een beginner… en dat roep ik al een tijdje. Het is nu tijd om mezelf te laten zien en dit ook durven 😉
Laatst was ik bij Edwin Selij en daar heb ik de fuck-it mentaliteit aangenomen.
Dus mijn bedrijvenpagina gaat deze week online en ik ga beginnen met twitter.
Thanks voor de tips! Dan heb ik meteen een top-start!

Beantwoorden

gewoon doen… plannen

Beantwoorden

Te gek, het maakt mij wakker en geeft mij mooie tips om te doen! Dank! Weet nu hoe ik mensen kan prikkelen!!!!

Beantwoorden

Ik geniet ervan om te zien dat werken met Facebook dus echt loont!

Beantwoorden

Tot nu toe heb ik serieus het gevoel dat ik dit kan! Marketing is een nog wat onbekend terrein voor mij. Maar dit, dit kan ik! Fijn om te horen dat je met “normaal doen” ook jezelf kunt profileren en je klanten kunt bereiken.

Beantwoorden

Wow Eelco, je hebt jezelf overtroffen!
Superbedankt voor al deze waardevolle tips, hier gaan veel mensen wat aan hebben, en uiteraard ga ik er zelf ook mee aan de slag. Groeten, Rene

Beantwoorden

Het kan allemaal, ga viraal met je facebookkanaal. Het vereist planning en consistentie!

Beantwoorden

Als eerste ga ik een planning maken met wat ik wil gaan vertellen. Ik heb genoeg in mijn hoofd zitten, maar nu nog op papier en in de planning zetten. De planning vind ik een gouden tip, want dat scheelt een hoop tijd op de dagen zelf. Engagement ga ik vandaag toepassen voor een reis tijdens Hemelvaart op een historisch zeilschip. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren 🙂

Beantwoorden

Hoi Eelco,

Dank je wel voor alle je informatie. Op dit moment heb ik geen bedrijf, maar schrijf een boek die ik op die manier wil promoten.

Beantwoorden

Nog meer overtuigd dat ik meer moet gaan adverteren en veel vaker moet posten op Facebook! Twee weken geleden begonnen en nu al 300 extra adressen. Nu niet meer ad hoc posten maar ook strategisch plan maken

Beantwoorden
Sonja Goed
7 april 2015 14:36

Een plan van aanpak maken en gaan met die banaan!!!

Beantwoorden

Super goede info. Ik heb me vaak afgevraagd hoe ik FB zou kunnen inzetten, met deze tips gaat dat vast lukken. Heb er zin in! 🙂

Beantwoorden

TIP #5 – sprak mij meteen heel erg aan! Voor velen toe te passen, ook op mezelf, en uiteraard direct gedeeld op mijn Facebookpagina.. en ja ook op m’n profiel.

Beantwoorden

Engagement vergroten met eigen richting : POWER EDITOR, kun je eigen doelgroepen ect bepalen en niet overlaten aan Facebook.. Topper

https://www.facebook.com/powereditor/

Beantwoorden

Helaas ontbrak bij mij veel tijd om effectief bezig te zijn, maar ben erg blij met je tips en ga het goede voornemen instellen om deze daadwerkelijk te volgen. Ga je op de hoogte houden! Merk het in elk geval wel heel duidelijk aan de conversie als ik me houdt aan jouw tips uit je boek winst.nl. Dus bedankt en ga hier ook een goede contentagenda op maken!

Beantwoorden
Louis Versteeg
7 april 2015 14:37

Ik denk dat ik nog heel heel heel heel veel uit Facebook, Twitter en andere sociale media kan halen. Vooral omdat mijn doelgroep tussen de 16 en ong 25 jaar ligt …

Beantwoorden

De eye-opener voor mij tot nu is punt 6 en 10. Dit had ik niet verwacht. Ik ga me nu meer richten op het aanwezig zijn op onder andere Facebook en andere social media. Niet afwachten… Mezelf laten zien!

Beantwoorden

Weet zelf best veel van Facebook maar hoor toch ook weer wat tips waar ik absoluut beter op ga letten. Vooral het meerdere keren per dag plaatsen van een bericht op de pagina’s is een hele waardevolle tip.

Beantwoorden

leuk om te horen dat hetgeen ik dacht hier bevestigd word. investeren in tijd en beetje geld.

Beantwoorden

Bepaal je eigen regels en hersenspinsels posten: jaaaaaaa!!! <3

Beantwoorden

Mailinglist en engagement laten groeien via FB bedankt voor de tip

Beantwoorden

Blij dat ik deze materie mag leren kennen.

Beantwoorden

Het geeft voor mij weer net dat extra stukje bevestiging Eelco, was al aardig fan van FB haha

Beantwoorden
Verschueren
7 april 2015 14:37

Nog ff wachten op het vakantiegeld en dan investeren

Beantwoorden

Denken is het nieuwe doen! En helemaal eens wees authentiek!!!!

Beantwoorden

Dank je wel voor je vele praktische tips.

Beantwoorden

Gewoon gaan doen op je eigen manier!

Beantwoorden

Oh dit is gaaf! Zo veel zin om nu te tekenen en te schilderen, mensen benaderen en me eigen te laten zien! Tevens toepassen in mijn partner zijn bedrijf. Het borrelt van binnen. Dankjewel Eelco

Beantwoorden

Fijne praktische tips, eenvoudig toe te passen.

Beantwoorden

Mooi om je persoonlijkheid te laten zien via Image Quotes (met eigen naam) en laten zien wat je zelf geleerd hebt. Vooral mijn eigen regels en flow vanuit hart volgen.
En ja investeren, dat meer mensen die mijn pagina liken óók mijn waardevolle posts gaan zien. Echt inzicht dat het maar zo weinig mensen zijn die mijn posts in hun timeline zien…!

Beantwoorden

Beste Eelco,

Hoe kijk jij aan tegen FaceBook met betrekking tot B2B markt?

Beantwoorden
Frederik Schepens
7 april 2015 14:38

Ga binnenkort knallen met online shop kinderkleding/accessoires. Wat doe ik met mijn fb-strategie als mijn webshop in NL – Frans – Engels komt?

Beantwoorden

Met de lijst groeit m’n interesse.
zeker dingen die ik niet wist!
Hartelijk dank!
Richard

Beantwoorden

maak een goede planning en plan ook daadwerkelijk in.
fb en twitter eigen soort content of verwijzingen.
hergebruik post in andere vorm.

Beantwoorden

Sinds vorige week posten wij op advies van Eelco 4 x per dag op Facebook en hebben deze posts ingepland. We merken nu al dat het positief werkt. Bedankt Eelco.

Beantwoorden

spannend, vooral zelf eerst zichtbaar durven zijn… 🙂 let’s go out en find the spotlight!

Beantwoorden

Strategie zeker eens aanpassen… heb mijn eigen facebook-knelpunten gevonden door dingen die ik onrechtstreeks uit je tips heb gehaald. Ik was aanwezig op facebook, maar niet op de juiste manier. Heb wel door jouw oproep ontdekt dat ik mijn twitter-account wat heb verwaarloosd. 🙂 Die geniet lekker mee van mijn nieuwe “sociale start”

Beantwoorden

Fijne praktische tips, eenvoudig toe te passen. Doen!

Beantwoorden

Zo fijn: als de bron niet opdroogt, zijn alle copycats nergens 😉

Beantwoorden

Nog veel meer posten… dat ga ik doen!!

Beantwoorden

Inzicht: content maken voor facebookpagina en inplannen!

Beantwoorden

ik ga zeker investeren en vaker posten! Want ik wil geen “beginner” meer zijn…dank je voor de inzichten tot nu toe al

Beantwoorden

Nog veel meer posten… van 7x per week minstens naar 21x per week…dat ga ik doen!!

Beantwoorden

ik ga vanavond knallen top

Beantwoorden

PLANNEN,PLANNEN,PLANNEN Yeah gaan we straks gelijk aan beginnen

Beantwoorden

Meer posten… meer posten! 🙂

Beantwoorden

Meteen mijn betaalgegevens in orde gemaakt bij Facebook en promotie ingesteld!

Beantwoorden

Hey Eelco, ik had altijd het gevoel dat tips voor Facebook voor anderen waren, maar door jouw enthousiasme heb ik ineens het gevoel dat ze voor MIJ zijn :).

Beantwoorden

Wat ik erg handig vind, is dat ik direct mee kan doen. Het was wel een heel gezoek eerst, omdat ik niet kon vinden waar ik moest zijn, maar dit lukt nu allemaal. Dus helemaal leuk!!! Dit is eigenlijk precies wat ik nodig heb. I’m an expert;)

Beantwoorden

Wat is het beste: je eigen naam gebruiken op je page (Eelco de Boer)?
Of je bedrijfsnaam (Winst.nl)?

Beantwoorden

Tijd om aan de slag gegaan … ! Ik ben zelf mijn team, dus we zullen eens zien of alles gaat lukken met kinderen om me heen, eten wat moet worden klaargemaakt enderestvandeshit. Zo lang ze geen hondebrokken in de soep hebben gaat het goed haha!

Beantwoorden

Geweldig, ik ga aan de gang met quotes maken en die plaatsen op mijn page. Welk progamma gebruik je er trouwens voor?

Beantwoorden

inzicht! ik ben geen beginner. ik loop voor op mijn concurrenten. zolang ik blijf gaan, blijf ik ze voor. niet stoppen. niet verslappen. ik geef ze niet de kans om me in te halen!

Beantwoorden

was altijd bang voor betaling op FB, heb nu door dat het echt meevalt!

Beantwoorden

Heel interessant! Bezig met mij scriptie over hoe ik het marktbereik kan vergroten van mijn eigen bedrijf, ik ga je zeker blijven volgen! Ook je boek gelezen Succesvol dankzij het internet.

Beantwoorden

canva.com is echt geweldig!!

Beantwoorden

Super gaaf!

Wat ik eigenlijk hoor is mezelf blijven, spreken vanuit mijn hart. Mensen hiermee triggeren en zorgen dat ze gtriggerd blijven. Niet meer zoeken naar het goude ei maar jezelf zijn met waarin jij geloofd.

Beantwoorden

Bedankt voor de tip van canva.com Eelco de Boer.
Super tip!!

Beantwoorden

ik ben wel een designer maar canva.com is cool!!!
(kiss – keep it simple and straightforward)

Beantwoorden

canva.com vind ik een heel goeie tip !! Bedankt Eelco .ga ik zeker veel mee werken.

Beantwoorden

Eelco, wat ik opmerk hier is dat jullie geen embedded facebook comments gebruiken. Waarom is dat?

Beantwoorden

Facebook, linkdin ben ik actief maar vind ik lastig

Beantwoorden

kon me natuurlijk niet inhouden : canva.com super tool zeg!!!

Beantwoorden

WOW… #18 en #19 Target marketing… just wow

Beantwoorden

Inzicht; deze tips zijn in ieder geval een mooie basis voor de facebookcontent op míjn pagina. Inspiratie. En vooral jezelf níet onderschatten. Maar dat lees ik tussen de regels door…
🙂

Beantwoorden

Plannen, plannen, plannen. Duidelijk!

Beantwoorden

Dat ik toch hard aan de slag moet met het opbouwen van een mailinglijst om meer functies te kunnen gebruiken van Facebook. Dat wordt hard werken!

Beantwoorden

Gave tip: ga in je posts terug in de tijd.. heb al gelijk gave ideetjes!

Beantwoorden

Neem mensen mee naar het verleden, dit is geweldig

Beantwoorden

Ik kan nog veel meer aan cross selling doen

Beantwoorden

facebookmarketing nu toch echt eens serieus gaan nemen en gewoon inplannen en gaan DOEN!

Beantwoorden
Jolan Ruiter
7 april 2015 14:59

Lookalikes… zeer waardevol. Even goed uitzoeken hoe het precies werkt.

Beantwoorden

Tip 17, A TRIP DOWN MEMORY LANE vind ik ook erg waardevol en ga ik ook zeker toepassen.
Thanks!!

Beantwoorden

Thx Eelco!!

Toch nu echt mijn You tube filmpjes ook op Facebook plaatsen.

Beantwoorden

Wow Eelco, wat een toptips! Heb nu (eindelijk!) een Twitter account aangemaakt. Werd wel tijd! Had wel al Instagram en FB. Je geeft me echt inspiratie! Thanks! 🙂

Beantwoorden

Canva is super. Gouden tip. Al heel lang naar gezocht!

Beantwoorden

Ga gelijk met Canva nieuwe omslagfoto maken.. met daarin de benefits van mijn page!

Beantwoorden
Nadine Melenhorst
7 april 2015 15:07

Twitter account aangemaakt! Thanks voor de tips Eelco!

Beantwoorden

Ik moet de mensen laten weten WAAROM ze bij mij moeten zijn.
wat zijn mijn benefits? SHOW IT.

Beantwoorden
Louis Versteeg
7 april 2015 15:08

# 38 : Natuurlijk, geniaal. Het aloude visitekaartje !

Beantwoorden

Bedankt voor alle tips en inspiratie!
Ik ga mijn publiek trakteren op ideeën! Leuke knutsels, activiteiten in de regio, pedagogische vraagstukken en de voordelen van een Gastouder tegenover familie of kinderdagverblijf.
Ik heb er zin in!

Beantwoorden

thanx Eelco, ik ga er KNAL-hard voor…
drop the excuses, and go!

Beantwoorden

Wow! Heel veel geleerd hoe je PRAKTISCH Facebook in kan zetten voor de BOOST in mijn business!
En niet alleen over Facebook, want dat is een middel. Ook geleerd hoe je deze webinar hebt ingezet om je LIJST op verschillende KANALEN te groeien. Want daar zit de WINST in voor je business!
Top, Eelco!

Beantwoorden

Tijd om mijn digitale verlegenheid te overwinnen! Mijn inzichten zijn het waard om gehoord te worden 🙂

Beantwoorden
Audenaert Rita
7 april 2015 15:13

Van harte bedankt Eelco ! ‘k was heel sceptisch maar ‘k heb er veel uit geleerd, nogmaals bedankt ! Hartelijke groetjes uit de Belgische Ardennen 😉

Beantwoorden

Alweer benieuwd naar zaterdag.. ken meerdere mensen die dit ook gaaf zouden vinden.. delen, delen, delen!

Beantwoorden

Jeetje, ik ben weer in beweging. Je hebt geen idee (of juist wel) wat dit voor mij betekend. Dank je wel voor deze superwaardevolle tips. Ik houd je op de hoogte van mijn vooruitgang.

Beantwoorden

Dank je wel Eelco! Supertips!

Beantwoorden

OMG, een complete handleiding met up-to-date Facebook marketing tips in één document! Super waardevol!

Beantwoorden

Hoi Eelco, Hartelijk dank!
Ik ben net alles aan het vormgeven, ook mijn website.
Is facebook ook interessant voor een zakelijk/management adviesbureau of moet ik mij op Linkedin gaan focussen. Ik ga bemiddelen in bedrijfsastrologen en helderziende- en voelende professionals die al jaren de grotere bedrijven/multinationals adviseren.
Ik dacht dat facebook niet voor het benaderen van grote bedrijven was.
Ik ben benieuwd.
Groetjes,
Simone

Beantwoorden

Nogmaals bedankt Eelco!

Interessante en inspirerende weblog. Ga hier direct mee aan de slag voor mijn eigen business en tevens als aftersales voor mijn bestaande klanten.

Grts Jaro

Beantwoorden

Gisteren meteen een Facebook pagina aangemaakt voor mijn bedrijf en meteen 4 updates geplaatst. Daar ga ik vanaf nu mee verder! Bedankt voor de wijze lessen Eelco!

Beantwoorden

Mooie opsomming helder en werkbaar. Wanneer komt je nieuwe boek??

Beantwoorden

Handig die tip over het plaatsen van een video via Facebook. Ook ik stuur mensen vaak naar Youtube of Vimeo, maar dit biedt mogelijkheden.
Nog even nagaan hoe je dit kunt embedden op de eigen site 😉

Beantwoorden

Ik heb jou webinar met veel interesse gevolgd en ga alle 42 punten op mijn FB-pagina trachten toe te passen.

Beantwoorden

Duidelijke handleiding waar we zeker wat mee kunnen!!

Beantwoorden

Jeetje Eelco!
Super blog van je en wat een hoop nuttige tips en informatie. Dank voor Canva, you just made my day! Ik bijt me soms stuk op een opdrachtgever A&M Recycling (afval en metaalrecycling). Hebben geen producten te verkopen, maar willen zo graag het mooie van het bedrijf naar buiten brengen, zonder klanten in beeld te brengen (of met naam en toenaam te vermelden). Ik vind dit af en toe een lastige voor facebook. Het is zo’n stoer bedrijf, maar ik vind het vreselijk moeilijk om hier meerdere posts per dag voor te plaatsen.
Hartelijke groet,
Petra

Beantwoorden

Waardevolle tips Eelco de Boer, waarvan ik er een aantal ook zal gaan toepassen op mijn site https://www.facebook.com/CuracaoHolidayHouse

Beantwoorden

Beste Eelco, hartelijk dank voor je inzet en de punten.
Door jullie ben ik gemotiveerd geraakt om als kleine
ondernemer het internet weer op te gaan.

Beantwoorden
Wim Kusters
17 april 2015 09:10

Beste Eelco,

Hartelijk dank voor je waardevolle tips.

Groet, Wim

Beantwoorden

Hoi Eelco,

Bedankt voor je waardevolle info. Wellicht een leuke aanvulling voor de mensen die het veel moeite vinden om ook andere social media kanalen naast Facebook bij te houden: https://zapier.com/ en http://www.dlvr.it.

Groet, Menno

Beantwoorden

[…] (Wil je op Facebook knallen, check dan onze Facebook-strategieën!) […]

Beantwoorden

[…] (Hier kun je trouwens mijn 41 meest waardevolle tips lezen om het maximale uit Facebook te halen.) […]

Beantwoorden

[…] Facebook gesproken, vergeet niet mijn 42 Facebook Tips te bekijken. […]

Beantwoorden

[…] (Wil je op Facebook knallen, check dan onze Facebook-strategieën!) […]

Beantwoorden

[…] Ik heb een uitgebreide blogpost voor je geschreven waarin ik EXACT uitleg wat mijn strategie is en hoe ook jij dit kunt doen. Je vindt hem hier. […]

Beantwoorden

Als eerst Dank je wel! Dit was zeer nuttig en als je er bij na denkt heel logisch. Het moet van uit je hart komen! Ik verheug me nog meer op de webinar van morgen! xoxo

Beantwoorden
Barry Houben
27 januari 2016 21:55

“Empower an entrepreneur, they can change the world.”

Dat is een stuk beter dan:”My toilet is square” 🙂

Je eerste whatsapp ooit op facebook kreeg een comment van mij, elke volgende quote die je daarna nog plaatste was tenminste een fatsoenlijke quote waar mensen wat aan kunnen hebben 🙂

Beantwoorden

Alles in een adem doorgenomen, wat een positieve energie ! Heb er weer helemaal zin in, thanx !

Beantwoorden

[…] later, werkt Youri hier nog steeds. Als fulltime marketeer is hij verantwoordelijk voor al onze Facebook campagnes en andere online marketing […]

Beantwoorden

[…] niet ontgaan dat we het afgelopen jaar 75.000 nieuwe namen en e-mailadressen hebben verkregen via Facebook Adverteren. Of eigenlijk 75.487 e-mailadressen. In 4 maanden […]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Een Miljoen Euro’s Aan Waarde Letterlijk Weggegooid
Start je eigen Podcast!
[Instructie] Start je eigen podcast! – Alles wat je moet weten om je eigen podcast te maken & uploaden
Menu