OndernemerschapPersoonlijke ontwikkeling

10 Jaar En Nu Al Succesvol Ondernemer? Succeslessen Van De 10 Jarige Floris…Popcornmagnaat!

Geen reacties

Eelco

In een van mijn recente posts op LinkedIn vroeg ik mijn connecties naar hun eerste bijbaantje. Meer dan 37.000 mensen bekeken deze post en de reacties stroomden massaal binnen. Mooi om de diversiteit in bijbanen te zien. Aardbeien plukken, koeien melken, vakken vullen, alles kwam voorbij.

linkedin

Zelf had ik vanaf 12e had al meerdere kranten- en folderwijken. Ik deed de ochtendkrant, middagkrant en soms folders in de avond. Ik vond het RAAR dat anderen dit niet deden. Je kon op je eigen tijden (nou ja, ochtendkrant was horror) geld verdienen en niemand die je in de gaten hield. Walkman op en gaan met die banaan.

Iets later werd het handeltjes naast mijn werkzaamheden in de supermarkt. Ik verdiende voldoende geld om een Citta Gilera te kopen, te pimpen en de liefde van mijn leven hiermee te veroveren 🙂

Ik had altijd het idee dat ik er vroeg bij was als het gaat om ondernemen en geld verdienen maar onlangs heb ik een jonge ondernemer ontmoet die er nog een stuk eerder bij is dan dat ik was. In dit artikel ontdek je zijn verhaal en deel ik een aantal lessen die wij als ‘oude’ ondernemers van hem kunnen leren. 😉

Daarvoor moeten we even terug naar eerder dit jaar, woensdag 8 januari om precies te zijn. Op die dag besloot ik om een vijftal tickets voor mijn laatste “Voor Altijd Vrij” seminar weg te geven aan jonge ondernemers van onder de 20 jaar. We werden overspoeld met toffe reacties en binnen 24 uur kregen we meer dan 150 DM’s (!), maar er was er eentje die er in het bijzonder uitsprong. Dat was het verhaal van Floris, een 10-jarige ondernemer die zijn eigen succesvolle popcorn business runt. In zijn bericht (zie de video hieronder) deelde Floris waarom hij kans wilde maken op één van de vijf tickets.

Na kort overleg met zijn ouders, kwam Floris met zijn popcornkar naar mijn seminar in het Novotel in Amsterdam. Nadat de andere 399 deelnemers aan het seminar waren ingelicht over Floris’ aanwezigheid en hij een aantal tips om zijn business naar een volgend plan te tillen had ontvangen, startte de verkoop tijdens de eerste pauze.

De verkoop kwam direct op gang en na de eerste dag van het seminar had Floris het geld dat hij geïnvesteerd had in zijn popcornkar al ruimschoots terugverdiend.

Ook de tweede en derde dag waren succesvol en Floris draaide tijdens het weekend een absolute recordomzet. Daarnaast werd hij ook nog geïnterviewd voor twee podcasts! Zijn interview voor de MasterMoves podcast is te beluisteren via onderstaande link.

Op de derde dag had Floris bovendien nog een leuke verrassing!

Floris is te volgen op Instagram via @Flo_popcorn. Via zijn DM is hij te boeken voor al je feesten en partijen 😉

Ik vind het zo mooi om te zien hoe geslepen de jongere generatie is en hoe wakker ze zijn voor de kansen van deze tijd. Dat bleek ook tijdens de speciale jongerenavond die ik op dag 2 van het seminar organiseerde. Jonge ondernemers hadden de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan deze sessie, waarin ze vragen mochten stellen aan ons “jonge ondernemerspanel”. Vele jonge ondernemers uit het hele land kwamen naar het Novotel om deze bijzondere avond bij te wonen en te leren over ondernemerschap.

Mooi natuurlijk dat enthousiasme van al die jonge ondernemers. Maar wat kunnen wij ‘oude’ ondernemers nu van hen leren? Ik heb de in mijn ogen 4 belangrijkste lessen voor je op een rijtje gezet:

  1. Wees niet bang om te vragen. Be bold. 
  2. Show up. Ook al is je product of dienst niet perfect, zorg dat je zo snel mogelijk “in the game” bent, daarmee bouw je aan je momentum.
  3. Wees altijd bereid om te leren. Maak de keuze om elke dag beter te worden. Hou dit 10 jaar vol en je zult versteld staan van het leven dat je “ineens” leidt.
  4. Start vandaag. Morgen is een optelsom van wat je vandaag doet. Stop met twijfelen en start vandaag al met het najagen van je dromen. Alle begin is moeilijk, maar kom in actie. Begin klein en begin nu.

Het verhaal van Floris en het enthousiasme van alle jonge ondernemers tijdens mijn “Voor Altijd Vrij” seminar heeft me geïnspireerd om een nieuw e-book te schrijven. Hierin deel ik een aantal tips die ik zelf graag had willen ontvangen toen ik aan het begin van mijn ondernemerscarrière stond.

Wil je mijn “Jonge Honden E-book” gratis ontvangen? Klik dan even hier. Dan stuur ik je het e-book boordevol tips gratis naar je op. 🙂

Eelco

Misschien vind je dit ook interessant

airbnb startup

Leren van Succesvolle Start-ups: AirBnB!

Succesvolle start-ups lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten en grotere ondernemingen struikelen over elkaar om ze in te lijven voor bedragen waar je oren van klapperen. Als ze niet overgenomen worden lijkt de geldstroom van externe financiers niet te stoppen en vrijwel elk respectabel bedrijf heeft tegenwoordig wel een start-up programma om deze…

Lees verder

14 tips voor betere klanten en betere prijzen (interview met Dennis van Leeuwen)

Als je regelmatig naar onze podcasts luistert, heb je het waarschijnlijk al gehoord: vaak interviewen we inspirerende ondernemers over hun business. Allen delen zij in deze podcasts hun grootste inzichten. Een schat aan kennis dus! Op onze blog zetten wij de belangrijkste inzichten uit deze interviews op een rijtje, zodat jij hiervan kunt leren en…

Lees verder
Steve Jobs

Bedankt Steve…

Met een flinke brok in mijn keel begin ik aan een emotioneel en wellicht zelfs ‘niet-direct-relevant’ eerste gastartikel voor Winst.nl. Na een nacht waarin ik geen oog dicht deed, zag ik vanmorgen om 7:45 uur de headline ‘Steve Jobs Has Passed Away’.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat Te Doen Als Je Je Even Niet Zo Goed Voelt? 6 Tips Om Je Beter Te Voelen
Bescherm Je Tijd: Hoe Een Volle Agenda Je Berooft Van Je Potentieel
Menu